Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 23:49

Στην Πρέβεζα έπεσε η αυλαία των προεκλογικών ομιλιών της Νέας Δημοκρατίας(photo+vid)

Στην Πρέβεζα έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής ο κύκλος των κοινών ομιλιών των τεσσάρων υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία πλήθους ψηφοφόρων αλλά και στελεχών του κόμματος.

IMG 2267

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Ντάκουλας προλόγισε τους τέσσερις υποψήφιους εκφράζοντας τη σιγουριά ότι η ΝΔ θα βγει νικήτρια από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται απλά για μια μάχη ανάμεσα σε δύο κόμματα, αλλά σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο κόσμους.

IMG 2264

«Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, ανάμεσα στην παραγωγή και τον λαϊκισμό κάθε Έλληνας ανεξάρτητα ιδεολογικής τοποθέτησης, ανεξάρτητα τι ψήφισε στο παρελθόν, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, πρέπει να πάρει θέση. Πρέπει να αποφασίσει, θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή ατύχημα;» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντάκουλας και στη συνέχεια έδωσε το λόγο κατά σειρά στον κ. Δημήτρη Γιολδάση, στον κ. Στέργιο Γιαννάκη, στην κα Μαρία Κατσικοβόρδου και στον κ. Θωμά Πεπόνη.

IMG 2276

Για κρίσιμη ώρα ευθύνης έκανε λόγο στην ομιλία του ο κ. Γιολδάσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που βάζει για το Νομό Πρέβεζας σε περίπτωση που εκλεγεί:

«Θα κάνω μια περιληπτική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νομό Πρέβεζας, η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει και το δικό μου πλαίσιο δράσης, με την ιδιότητα του βουλευτή. Βρίσκεται σε τελικό στάδιο η ολοκλήρωση των συνδέσεων του οδικού δικτύου του Νομού με με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό και θα παλέψω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν!

Είναι ειλημμένη η απόφαση για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Εμείς πρέπει να την κάνουμε πράξη και σ' αυτή εδώ την συνάντηση, δεσμεύομαι πως ως βουλευτής του Νομού Πρέβεζας, θα το πράξω. Το θέμα της δημόσιας υγείας άλλωστε, είναι το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια και έχω ήδη αποφασίσει, στις προσπάθειες που θα γίνουν και τοπικά γι' αυτό το θέμα, να είμαι μπροστάρης, με όσες ευθύνες, αυτή η απόφασή μου, συνεπάγεται.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, σε Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, Κανελάκι και Πάργα, είναι επιβεβλημένη. Θα έχουμε την δυνατότητα να μετενσαρκώσουμε χρήσιμες και άμεσα υλοποιούμενες προτάσεις, να κάνουμε διακριτό το καλύτερο αποτέλεσμα στη λειτουργία των κέντρων Υγείας, που θα έχει ευθεία αναφορά στον πολίτη που δυστυχώς σήμερα πολλές φορές ταλαιπωρείται.

Στον πρωτογενή τομέα, είναι άπειρες οι δυνατότητες ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, σ΄ όλο το εύρος του νομού Πρέβεζας.

Εξ ίσου σημαντική και καθοριστική η πρόκληση της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Πρέβεζας, που κατά γενική ομολογία, κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Θα τα χαρακτήριζα άλματα και αυτά ακριβώς θα δώσουν τον βηματισμό και της δικής μας προσπάθειας.

Κι εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ουσιαστική προσπάθεια που έχει κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου. Είναι αυτονόητο, πως ως βουλευτής, θα είμαι δίπλα σε όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και φυσικά, ΜΑΖΙ, θα αναλάβουμε και νέες ουσιαστικές και χρήσιμες πρωτοβουλίες».

IMG 2280

Στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής αναφέρθηκε και ο Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δικές του προτεραιότητες για το Νομό:

«Είναι αλήθεια ότι ο Νομός μας, δεν πήρε όσα δικαιούται χρόνια τώρα. Μεγάλα έργα υποδομής δεν έγιναν. Στα χρόνια της κρίσης γειτονικοί μας Νομοί, βρήκαν τον τρόπο να απορροφήσουν πόρους και να παράξουν έργο. Ακόμα και η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου, που είναι πάνδημη απαίτηση ολόκληρου του Νομού, αποφασίστηκε δυστυχώς στο παραπέντε με τη συμβολή του βουλευτή μας του Τάκη Τσουμάνη.

Ενα νοσοκομείο που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2004, όταν ο τότε βουλευτής μας, Δημήτρης Τσαντούλας, έδινε μάχη γι αυτό και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ το ακύρωσε. Χαίρομαι γιατί είναι απόψε εδώ κοντά μας, ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία. Είναι τα μέλη μας, τα στελέχη μας, οι φίλες και οι φίλοι μας.

Είναι εδώ οι πρώην Βουλευτές μας, η Μερόπη Καλδή, ο Δημήτρης Τσαντούλας. Είναι εδώ ο Γιώργος Τρυφωνίδης, που συνέβαλλε τα μέγιστα, για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα οδικά έργα που σήμερα ολοκληρώνονται (Ακτιο - Αμβρακία, και Πρέβεζα - Ιόνια οδός).

Στην περιοχή μας, μένει να γίνουν πράγματα που δεσμεύομαι, απόψε εδώ, απ' αυτό το βήμα, ότι θα διεκδικήσω. Θα αγωνιστώ, σε απόλυτη συνεργασία με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς, για την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας, για την απόδοση και αξιοποίηση των στρατοπέδων.

Θα βάλω πλάτη προκειμένου να υπάρξουν οι πόροι για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης, με κατάργηση του εσωτερικού δρόμου

και την παράκαμψη, μέσω της παραλιακής εθνικής οδού. Ζητώ την προσπάθεια όλων μας, για την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Θα διεκδικήσουμε μαζί :

Την προώθηση και την ένταξη του νέου έργου υδροδότησης Πρέβεζας – Λευκάδας από τον Άγιο Γεώργιο.

Την ολοκλήρωση του έργου : αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός του Λούρου- Ωρωπού – Στεφάνης – Θεσπρωτικού, που μένει να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2015.

Την εξασφάλιση του έργου αποχέτευση-βιολογικός καθαρισμός στην παράκτια ζώνη του Νομού μας.

Την σύνδεση του νομού με την Εγνατία, τόσο μέσω Μεσοποτάμου, όσο και μέσω της κάθετης σύνδεσης Πρέβεζας-Τύριας Ιωαννίνων.»

IMG 2284

Στα δικά της όνειρα και προτεραιότητες για το Νομό Πρέβεζας αναφέρθηκε η κα Μαρία Κατσικοβόρδου σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Η πολιτική παίρνει ζωή από τον άνθρωπο και τις αξίες του, από το χαρακτήρα του και τα όνειρά του.

Και για το λόγο αυτό σας ζητώ να ψηφίσετε εμένα, την Μαρία Κατσικοβόρδου για Βουλευτή σας, για τα όνειρα που έχω όχι μόνο για την πολιτική, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για τα όνειρα που έχω για την Πρέβεζα.

Ονειρό μου είναι, και από αυτό ξεκινώ, κανένας άνεργος στο νομό. Γιατί γνωρίζω καλά ότι από την ανεργία, από την έλλειψη δουλειάς ξεκινά κάθε στεναχώρια στην ελληνική οικογένεια σήμερα, ξεκινά κάθε απογοήτευση για τα νέα τα παιδιά.

Και όνειρό μου είναι οι δυνατές οικογένειες, νέες οικογένειες με πολλά παιδιά. Για αυτό και χρειάζονται υποδομές και δημόσιοι χώροι για μητέρες και παιδιά. Περισσότεροι παιδικοί σταθμοί ως βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα, χώροι απασχόλησης των παιδιών, χώροι αναψυχής για γονείς με μικρά παιδιά. Δυνατή μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Πολιτικές στήριξης για νέους γονείς, πολιτικές ενθάρρυνσης πολύτεκνης οικογένειας. Σχολεία δημόσια ανταγωνιστικά, Παιδεία δωρεάν προσβάσιμη σε όλους, Πανεπιστήμια ανοιχτά.

Όνειρό μου η αναβάθμιση ποιότητας ζωής στην Πρέβεζα και στο νομό για όλους, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, με στρατηγικές κινήσεις και αποφάσεις. Όπως για παράδειγμα, προτεραιότητά μου θα είναι η ενθάρρυνση ενεργειών που ήδη γίνονται, για την δημιουργία ΕΠΑ Ηπείρου. Φυσικό αέριο στα σπίτια μας για οικονομία και καθαρό περιβάλλον. Ήδη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αυτό συμβαίνει, γιατί όχι και σε εμάς;

Όνειρό μου η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού κόσμου. Νέα παιδιά και νέα κορίτσια να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν στον αγροτικό τομέα, με σύγχρονες μεθόδους, με νέες καλλιέργειες, με την Πολιτεία να είναι κοντά, να στηρίζει, να κάνει προσβάσιμη σε όλους τεχνογνωσία από άλλες χώρες και παραδείγματα καλής πρακτικής. Μπορούμε στο έπακρο να αξιοποιήσουμε την αγροτική γη και τα τοπικά μας προϊόντα δημιουργικά, με το κατάλληλο μάρκετινγκ, με τη δύναμη μικρών ομάδων, με μεράκι για τα ελληνικά προϊόντα.

Όνειρό μου αναπτυξιακά έργα υποδομής που θα φέρουν το νομό πιο κοντά σε όλη την Ελλάδα. Συνδέσεις με Εγνατία Οδό και με την Ιονία Οδό, ενίσχυση όπως και γίνεται με την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου του Ακτίου. Υποδομές για υποδοχή σκαφών αναψυχής. Έχουμε λιμάνια, αεροδρόμιο και δρόμους. Η Πρέβεζα μπορεί να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη από Ελλάδα και από Ευρώπη, από όλον τον κόσμο.

Όνειρό μου είναι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις με διττό σκοπό: πρώτον για χρήση από όλους εμάς τους πολίτες όλο το χρόνο. Κολυμβητήριο κλειστό, γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου ανακαινισμένα, γήπεδα μπάσκετ. Και δεύτερον για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού. Διεθνές κέντρο τένις με γήπεδα και εγκαταστάσεις που να μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνείς πρωταθλήματα αλλά και προβολή για τον τόπο. Τα έχουμε συζητήσει αυτά τα περισσότερα σε παρέες μαζί και έχουμε συμφωνήσει όλοι στη διαφορά που μικρές αλλαγές και επενδύσεις μπορούν να κάνουν στην οικονομία και στη ζωντάνια της πόλης μέσα από τον αθλητισμό.

Και έχω όνειρα ακόμα πολλά για την περιοχή και το νομό, έχω όνειρα για την Ελλάδα. Και έχω και το πάθος, έχω την πίστη ότι τα όνειρα αυτά μαζί, μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα».

IMG 2289

Τέλος ο κ. Πεπόνης αναφέρθηκε στην απόφαση του να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος αλλά και στις δικές του προτεραιότητες για το νομό σε περίπτωση που εκλεγεί:

«Αποφάσισα μετά από πολύχρονη πολιτική διαδρομή να συμμετέχω για πρώτη φορά στις εκλογές ως λαϊκός εκπρόσωπος στο χώρο της ΝΔ για τους εξής κυρίως λόγους, πρώτα από όλα γιατί πιστεύω στη νίκη και θέλω να μοιραστώ αυτή τη χαρά με όλους τους κατοίκους του Νομού Πρέβεζας. Δεύτερον, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο. Να κάνει στροφή στο μέλλον, να διεκδικήσει μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη μοίρα.

Και τρίτον γιατί θέλω και μπορώ να επωμιστώ και να πάρω στα χέρια μου αυτό το ρόλο. Επιδίωξή μας για το νομό μας είναι η άντληση πόρων από τα χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και σε αυτό θα εντείνω κάθε μου προσπάθεια για πλήρη απορρόφηση των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Παράλληλα στόχος είναι η βελτίωση των προσβάσεων προς όλα τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία του νομού. Η Αναβάθμιση και εκσυγχρόνιση του λιμένα Πρέβεζας ώστε να αποκτήσει το ρόλο που του αξίζει στον εμπορικό αλλά και τουριστικό τομέα. Η στήριξη του υπάρχοντος νοσοκομείου με έμψυχο και υλικοτεχνικό υλικό, θα προβώ επίσης σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.

Συγχρόνως θα στηρίξω με ευαισθησία και ενδιαφέρον τα άτομα με αναπηρία για να παρέχονται σε όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και κυρίως στην απασχόληση. Στόχος είναι η ανάδειξη των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, η στήριξη μικρών ομάδων παραγωγών. Εγώ θα σας υποσχεθώ από πλευράς μου αντικειμενικότητα, τιμιότητα και φρόνηση και προσωπική δέσμευση ως ένα ελάχιστο πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του ρόλου του βουλευτή είναι να προχωρήσω στη δημιουργία μια ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρούνται όλες οι ενέργειες μου στα αιτήματα των επίσημων φορέων του νομού και η οποία θα είναι προσβάσιμη στους πολίτες».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

30 Μαϊος 2024
Για απαξίωση της Πάργας από τον Υφυπουργό Υγείας κάνει λόγο η Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας, προαναγγέλλοντας πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η ανακοίνωση της Κίνησης
30 Μαϊος 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ...
30 Μαϊος 2024
Ζητείται Πωλήτρια για το Mini Market εντός Ninos Grand beach Resort στο Κανάλι Πρέβεζας. Απαιτούμενα προσόντα: Απόφοιτος λυκείου. ...
30 Μαϊος 2024
Πλήθος ευρημάτων και σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν για το πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Νικόπολης κατά τους αυτοκρατορικούς ...

Αθλητισμός

30 Μαϊος 2024
Εκπροσώπηση θα έχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π) ο Σύνδεσμος Προπονητών Πρέβεζας/Λευκάδας, καθώς ο πρόεδρος Παναγιωτίδης Κυριάκος εξελέγη στην
30 Μαϊος 2024
Την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League από τον Ολυμπιακό πανηγύρισαν και στην Πρέβεζα οι φίλοι των ερυθρολεύκων. Λίγο μετά τη λήξη ...
27 Μαϊος 2024
Συνεχίζει να “γράφει” χιλιόμετρα συμμετοχών σε κορυφαίες διοργανώσεις crossfit ο γυμναστής και επιστημονικός υπεύθυνος του Zenith Workout Club ...
27 Μαϊος 2024
Φίλοι του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα γλέντησαν μέχρι πρωίας για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από το “Τριφύλλι” για 7 φορά στην ιστορία του. ...
23 Μαϊος 2024
Ο Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Σας καλούμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή ...

Πολιτισμός

30 Μαϊος 2024
Βραβείο στη συνθέτιδα Διαμαντίνα Βραχλιώτη για το έργο της Dii Manes το οποίο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Ηλεκτροακουστικής – Ηλεκτρονικής Μουσικής «Μιχάλης Αδάμης»
27 Μαϊος 2024
Ένα εντυπωσιακό μουσικό τετραήμερο στην παραλία της Πρέβεζας μας υπόσχονται οι διοργανωτές του Preveza Jazz Festival, το οποίο φέτος συμπληρώνει 22 ...
27 Μαϊος 2024
Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιο εντυπωσιακό μουσικό γεγονός της χρονιάς, το 22ο Preveza Jazz Festival, που θα διεξαχθεί στις 30, 31 Μαΐου ...
27 Μαϊος 2024
Με το ντοκιμαντέρ "Μπλουζ με σφιγμένα δόντια"(Le blues entre les dents) του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη και συγγραφέα Ροβήρου Μανθούλη η ...
22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...