Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 23:59

Με τον... αέρα της νίκης η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα (photo+vid)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, με εμφανή τον... αέρα νίκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

IMG 1675

Ο συντονιστής της Ο.Μ. Πρέβεζας, Σπύρος Παγκράτης, προλόγισε τους 4 υποψήφιους βουλευτές και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 14 χρόνια χρειάστηκε για να φτάσει το μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ στην ψυχή της κοινωνίας. Οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε με νέες ιδέες...».

IMG 1689

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος τόνισε: «Ήρθε η ώρα. Στις 25 Γενάρη ήρθε η ώρα να γράψουμε ιστορία. Και όχι απλά μια σελίδα στην ιστορία, αλλά να αλλάξουμε ολόκληρο το βιβλίο. Τις τελευταίες ημέρες ένα σκληρό και άδικο καθεστώς 5 ετών, δίνει τα ρέστα του. Το μνημονιακό καθεστώς που μας έσβησε το χαμόγελο και μας βύθισε στη μιζέρια, τα παίζει όλα. Γιατί κινδυνεύει να τα χάσει όλα. Όχι για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον δεδομένη».

Κάλεσε το λαό να δώσει ψήφο αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκολλήσει η χώρα από το χθες και την υποτέλεια και επισήμανε: «Ο φόβος, η τελευταία ελπίδα του κου Σαμαρά, τελείωσε. Τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα. Αυτές τις ημέρες όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα προχωράει».

Παράλληλα πρόσθεσε πως: «Πρέπει να τελειώνουμε μια για πάντα με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τον κομματισμό και το ρουσφέτι. Να τελειώνουμε με τη λογική και τις πρακτικές του πελατειακού κράτους, τους εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους. Μια για πάντα...».

Μοιράστηκε κάποιες σκέψεις και εμπειρίες του από τα 2,5 χρόνια που ήταν βουλευτής, στάθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και αναφέρθηκε στο φάκελο ΔΩΔΩΝΗ, αναπτύσσοντας το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεγάλη ώρα έχει έρθει. Λίγα βήματα μόνο μένουν. Προχωράμε σταθερά και αποφασιστικά. Για να διευρύνουμε τη νίκη. Για να κάνουμε πραγματικότητα τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο μας. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς και είναι στο χέρι μας», είπε ο κ. Μπάρκας.

IMG 1693

Η Ευτυχία Τσαμποδήμου από την πλευρά της θύμισε τα λόγια του Αριστείδη Μπαλτά, και τη συγκλονιστική στιγμή που ηλικιωμένη γυναίκα με τρεμάμενη φωνή της είπε να μη ξεχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν από την κρίση.

Έδωσε συγκινησιακό τόνο, παραθέτοντας παραδείγματα συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από το μνημονιακό «κατήφορο» σε όλους του τομείς και πρόσθεσε: «Η καταστροφή που έφεραν είναι μεγάλη. Και δική μας ευθύνη είναι να τη σταματήσουμε. Και θα τη σταματήσουμε. Θα τη σταματήσουμε αρχίζοντας από το βράδυ της Κυριακής. Όταν θα αποχωρεί ο χειρότερος κυβερνήτης αυτής της χώρας στη νεότερη ιστορία της, ο περιφρονητής του Κοινοβουλίου. Όταν θα αποχωρεί τα δάκρυα θα γίνονται δάκρυα χαράς...».

Ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Αυτόν τον αγώνα δεν το δίνουμε μόνοι οι Έλληνες. Το δίνουμε μαζί με εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον κερδίσουμε. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την Ελλάδα και την Πρέβεζα. Για την Ευρώπη και την Πρέβεζα. ΣΥΡΙΖΑ, Podemos, venceremos. Θα νικήσουμε».

IMG 1697

Ο Θανάσης Ράπτης επανέλαβε πολλές φορές ότι «Η καρδιά της Αριστερής Ευρώπης χτυπάει σήμερα στην Ελλάδα» και έκανε λόγο για αγανάκτηση, αγωνία και προβληματισμούς, αλλά και την ελπίδα, που συνάντησε στα πρόσωπα των συμπολιτών μας, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

«Ο πιο τίμιος πολίτης της πατρίδος μας, κινδυνεύει να γίνει θυσία της τυραννικής φαντασίας των επίδοξων τοποτηρητών και της ανάξιας μνημονιακής διακυβέρνησης. Ο καθένας έχει ένα... βόλι. Την ψήφο του. Όλοι μαζί εκατομμύρια... βόλια. Που θα στείλουν όλους αυτούς τους αχρείους στην αφάνεια. Γι' αυτό κάθε βόλι, κάθε ψήφος, πρέπει να βρει το στόχο του...

Όποιος φοβάται μήπως πέσει, μία ζωή θα σέρνεται», είπε ο κ. Ράπτης και έκανε αρκετές παραφράσεις λόγων του Νίκου Μπελογιάννη κατά την περίφημη απολογία του.

Παράλληλα τόνισε ότι: «Η ανθρωπότητα δεν αντέχει να βλέπει την Ελλάδα αλυσοδεμένη. Έχουμε συνηθίσει τους λαούς σε θαύματα» και έκλεισε την ομιλία του με τους παρακάτω στίχους: «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή, μητ’ όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι, έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει».

IMG 1701

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Μπάμπης Πάνης, ο οποίος αρχικά ανέφερε: «Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα, Μία μεγάλη γιορτή. Το όμορφο προεκλογικό ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Κι αυτό το τέλος του το περιμένουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» και στάθηκε στην επαφή του με τους αγρότες του Νομού Πρέβεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας κοιτούσε η ελπίδα».

Ο κ. Πάνης υποστήριξε ακόμη πως: «Πρέπει να παραμείνουμε όλοι μαζί και να ενωθούμε με το λαό. Γιατί ελπίδα είναι η συλλογικότητα. Κανένας μόνος του δε μπορεί να αλλάξει τίποτα. Αυτή την ελπίδα που έχουν εναποθέσει πάνω μας, δεν πρέπει να την προδόσουμε» και επισήμανε: «Αλήθεια απέναντι στο ψέμα τους, το οποίο έχει κοντά ποδάρια, αλλά όμως σε αυτή τη χώρα έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα. Άσπρο χαρτί λοιπόν. Που πάνω του, θα γράψουμε την ιστορία από την αρχή. Ας γράψουμε λοιπόν πάνω του κάτι για τη Μάνα Γη».

Αναφέρθηκε στην αγροτική πολιτική και την παραγωγική ανασυγκρότηση, προς όφελος των πολλών και είπε: «Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Τα σφιγμένα χείλη έγιναν σφιγμένες γροθιές. Και είναι ένα συναίσθημα μοναδικό, όταν ο φόβος φεύγει και έρχεται η ελπίδα, η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια. Θα νικήσουμε όλοι μαζί».

IMG 1705

Έπειτα, η κεντρική ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανέβηκε στο βήμα και τόνισε: «Η κρίσιμη ώρα έφτασε. Είναι η ώρα που η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει το φόβο». Ακολούθως, άσκησε κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας: «πέντε χρόνια λιτότητας, πέντε χρόνια ανεργίας και φτώχειας ήταν αρκετά. Ως εδώ» και πρόσθεσε: «Καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, όταν είναι ενάντια στο λαό». Ζήτησε από τους Πρεβεζάνους να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί, τονίζοντας: «Είναι σημαντικό να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο μέχρι τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να κερδίσουμε την αυτοδυναμία και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Επίσης μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε για τις πιέσεις των Ευρωπαίων: «Κανείς τους δε θέλει μέσα στην Ευρώπη, μία νησίδα ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης. Κανείς δε θέλει η νησίδα αυτή να γίνει παράδειγμα για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Γιατί στην Ελλάδα το αδύνατο έγινε δυνατό. Κι αυτό δεν πρέπει να το διδαχθούν οι λαοί, για να καταλάβουν τη δύναμή τους. Ότι μπορούν να αλλάζουν κυβερνήσεις, ότι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον τους, ότι μπορούν να αλλάξουν το πεπρωμένο τους και να προχωρήσουν μπροστά. Αυτό θέλουν να το εμποδίσουν. Κανένα πολίτη από αυτούς που υπέφεραν δεν πρέπει να τον αφήσουμε να στρατευθεί με εκείνους που πλούτισαν. Να μη βρεθεί απέναντί μας.

Δε θα αφήσουμε τίποτα από όσα υποσχόμαστε να μην ολοκληρωθεί. Γι' αυτό δε θέλουμε να μας αναθέσετε την εξουσία, να μείνετε στον καναπέ και να ακούτε όλα εκείνα τα σκυλιά τα ανήμερα, που γκρινιάζουν στην τηλεόραση από το πρωί ως το βράδυ. Και βεβαίως δεν ξέρουμε πόσα θα μείνουν, γιατί θα πληρώσουν τις άδειες.

Η γιορτή ξεκίνησε, το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε. Όλοι μαζί, με υπερηφάνεια, να δώσουμε τη μάχη . Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, παντοδύναμος λαός».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

30 Μαϊος 2024
Για απαξίωση της Πάργας από τον Υφυπουργό Υγείας κάνει λόγο η Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας, προαναγγέλλοντας πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η ανακοίνωση της Κίνησης
30 Μαϊος 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ...
30 Μαϊος 2024
Ζητείται Πωλήτρια για το Mini Market εντός Ninos Grand beach Resort στο Κανάλι Πρέβεζας. Απαιτούμενα προσόντα: Απόφοιτος λυκείου. ...
30 Μαϊος 2024
Πλήθος ευρημάτων και σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν για το πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Νικόπολης κατά τους αυτοκρατορικούς ...

Αθλητισμός

30 Μαϊος 2024
Εκπροσώπηση θα έχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π) ο Σύνδεσμος Προπονητών Πρέβεζας/Λευκάδας, καθώς ο πρόεδρος Παναγιωτίδης Κυριάκος εξελέγη στην
30 Μαϊος 2024
Την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League από τον Ολυμπιακό πανηγύρισαν και στην Πρέβεζα οι φίλοι των ερυθρολεύκων. Λίγο μετά τη λήξη ...
27 Μαϊος 2024
Συνεχίζει να “γράφει” χιλιόμετρα συμμετοχών σε κορυφαίες διοργανώσεις crossfit ο γυμναστής και επιστημονικός υπεύθυνος του Zenith Workout Club ...
27 Μαϊος 2024
Φίλοι του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα γλέντησαν μέχρι πρωίας για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από το “Τριφύλλι” για 7 φορά στην ιστορία του. ...
23 Μαϊος 2024
Ο Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: Σας καλούμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα λάβει χώρα την Κυριακή ...

Πολιτισμός

30 Μαϊος 2024
Βραβείο στη συνθέτιδα Διαμαντίνα Βραχλιώτη για το έργο της Dii Manes το οποίο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Ηλεκτροακουστικής – Ηλεκτρονικής Μουσικής «Μιχάλης Αδάμης»
27 Μαϊος 2024
Ένα εντυπωσιακό μουσικό τετραήμερο στην παραλία της Πρέβεζας μας υπόσχονται οι διοργανωτές του Preveza Jazz Festival, το οποίο φέτος συμπληρώνει 22 ...
27 Μαϊος 2024
Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιο εντυπωσιακό μουσικό γεγονός της χρονιάς, το 22ο Preveza Jazz Festival, που θα διεξαχθεί στις 30, 31 Μαΐου ...
27 Μαϊος 2024
Με το ντοκιμαντέρ "Μπλουζ με σφιγμένα δόντια"(Le blues entre les dents) του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη και συγγραφέα Ροβήρου Μανθούλη η ...
22 Μαϊος 2024
Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...