Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 11:20

Ρήγας: «Έχουμε μία συνολική μονταζιέρα...» - Ο λιτός βίος, οι κομματικές αδυναμίες και τα... λίγα λόγια (pics+vid)

Απαντήσεις για ζητήματα γύρω από την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος βρέθηκε στην Πρέβεζα την Τετάρτη, μαζί με τον Στάθη Στασινό (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Βορειοδυτικής Ελλάδας του κόμματος) και μέλη του κόμματος, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου.

IMG 8791

Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της εκδήλωσης, ο κ. Ρήγας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή παρουσία της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πρέβεζας, έχει την ιδιαίτερη σημασία της, γιατί έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από την πλευρά του κόμματος να επικοινωνήσουμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες και με όλους τους πολίτες σε όλα τα μέρη της Χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται όλη αυτή την περίοδο και θα στηριχθεί στον κόσμο που επί τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις τον στήριξε. Στήριξε μία δύσκολη προσπάθεια την οποία έχουμε αναλάβει όλο αυτό το διάστημα. Μια προσπάθεια η οποία κατέληξε σε μία συμφωνία η οποία έχει τις δυσκολίες της. Δεν είναι αυτή η συμφωνία, στοιχείο του DNA του κόμματός μας, αλλά έχει το στοιχείο ότι η Χώρα θα πρέπει να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και όχι καταστρεμμένη.

Είναι μία συμφωνία, που τα θέματα που ήταν κρίσιμα έχουν ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τη μάχη την οποία θα δώσουμε και στα υπόλοιπα σημεία ελπίζουμε να την κερδίσουμε, ώστε η Χώρα να μπει από τη νέα χρονιά σε τροχιά ανάπτυξης» και πρόσθεσε:

«Η μεγάλη μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι για την αναδιάρθρωση του χρέους , γιατί είναι πια κατανοητό σε όλη την Ευρώπη ότι με πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικούς περιορισμούς δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους. Η οικονομική κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έρχεται σε μεγαλύτερη δυσκολία γιατί υπάρχει το θέμα του προσφυγικού.

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει το προσφυγικό θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κρατώντας τις αξίες της Ευρώπης, τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας σε υψηλό βαθμό. Δεν είναι δυνατό να οδηγηθούμε σε φράκτες και σε περιορισμούς στην Ευρώπη».

IMG 8793

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων (σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το Άκτιο), ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Βρισκόμαστε σε μία άλλη περίοδο. Έχει υπάρξει μία συμφωνία που δεν ήταν το δικό μας πρόγραμμα. Κάναμε όμως αυτή την επιλογή με μεγάλη υπευθυνότητα γιατί δεν πήραμε υπ' όψη μόνο το τι θέλαμε ως Αριστερά, αλλά θέλαμε να υπερασπιστούμε την ελληνική κοινωνία.

Κάναμε αυτή την επιλογή και ο λαός επιβεβαίωσε ότι πρέπει να βγάλουμε τη Χώρα από την καταστροφή, στην οποία την οδήγησαν εγκληματικά οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και το θέμα των αεροδρομίων.

Η συμφωνία αυτή ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα. Ήταν μία συμφωνία με διαφάνεια και όλα όσα θα γίνουν στα αεροδρόμια θα πιστοποιηθούν με βάση τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις που είχαν τα αεροδρόμια απέναντι στην Πολιτική Αεροπορία.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο του Ακτίου οι αεροδιάδρομοι παραμένουν στην Πολεμική Αεροπορία. Για όλες τις χρήσεις θα πληρώνει τα αντίστοιχα έξοδα η εταιρεία και θα γίνουν επενδύσεις, οι οποίες θα μείνουν στο ελληνικό κράτος».

Για το τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης πέρα από την υλοποίηση της συμφωνίας από το ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Παίρνονται μέτρα και για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος και για να γίνει ανακατανομή των βαρών προς όφελος των τάξεων, οι οποίες έχουν πληγεί. Θα παρθούν μέτρα άμεσα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και όλων όσων έχουν πλήξει την ελληνική κοινωνία. Έχει μπει τάξη στο θέμα των δανείων και αφορά τα θαλασσοδάνεια, τα οποία πλήρωνε ο ελληνικός λαός με την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση. Με την αλλαγή του φορολογικού συστήματος και το περιουσιολόγιο, θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια μία διαφορετική κατανομή των βαρών. Για το μισθολόγιο του δημοσίου υπαλλήλου, ατύχησαν για άλλη μια φορά εκείνοι που έλεγαν πως θα υπήρχαν περικοπές».

IMG 8798

Ο κ. Ρήγας υποστήριξε επίσης πως: «Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, να υπάρχει μία Κυβέρνηση και όλα τα Media να είναι απέναντι και όχι μόνο να είναι απέναντι και να κάνουν κριτική, αλλά να διαστρεβλώνουν όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω κάνει μία δήλωση το τελευταίο χρονικό διάστημα και είπα ότι έχουμε μία συνολική μονταζιέρα και όχι μόνο μία μονταζέρια της Συγγρού. Μία μονταζιέρα ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Θα μπει τάξη. Υπάρχει καθυστέρηση στο νομοσχέδιο, αλλά δεν οφείλεται σε εμάς. Οφείλεται στη ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαιτίας του ΕΣΡ που δεν μπορεί να συγκροτηθεί», ενώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τόνισε: «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στη στιγμή που έγινε και με τον τρόπο που έγινε ήταν η καλύτερη δυνατή. Πλήρωσε το ελληνικό κράτος και ο φορολογούμενος πολίτης στις τρεις προηγούμενες πάρα πολλά. Εμείς δώσαμε ως Κυβέρνηση 5,6 δις από τα 25 που είχαν προβλεφθεί. Υπήρξαν κεφάλαια τα οποία μπήκαν από ιδιώτες. Είναι και το θέμα των κόκκινων δανείων. Καμία ανακεφαλαιοποίηση δεν πέτυχε, γιατί υπήρχαν μέσα τα κόκκινα δάνεια.

Με το νομοσχέδιο πέρασε ο έλεγχος των διοικήσεων των τραπεζών. Οι διοικήσεις θα δίνουν κάθε χρόνο απολογισμό για το πως θα δίνονται τα δάνεια. Γνωρίζετε για τα θαλασσοδάνεια, για χρήματα που πήγαν σε τσέπες και δεν γύρισαν στις τράπεζες».

Επισήμανε ακόμη για τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων: «Το Υπουργείο Υγείας έχει στη διάθεσή του και θα τα δώσει στη δημοσιότητα μία σειρά στοιχείων για ενέργειες διοικητών των Νοσοκομείων, που έσκαβαν το λάκκο σε όσες πρωτοβουλίες θέλαμε να πάρουμε. Δεν βοηθούσαν στην προσπάθεια που θέλαμε να κάνουμε για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας. Και λάβετε υπ' όψη πως έχουμε και το ζήτημα των προμηθειών των νοσοκομείων, όπου εκεί γινόταν το μεγάλο πάρτι. Την ευθύνη για το μεγάλο πάρτι έχουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων».

Δεν έλειψαν από πλευρά του και τα δεικτικά σχόλια για τη ΝΔ: «Τα κόμματα αυτά που ευθύνονται για όλα τα προβλήματα, ας βγάλουν πρώτα Πρόεδρο στο κόμμα τους και μετά να βάζουν ζητήματα για το πως λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν θυμάστε καλά μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να διοικήσουμε ούτε περίπτερο. Και αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν το δικό τους κόμμα.

Πάμε για Συνέδριο. Θα δοθούν απαντήσεις για το ιδεολογικό, τους στόχους, τη στρατηγική και το τι κόμμα πρέπει να υπηρετήσει αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε. Είναι ένα Συνέδριο μεγάλων τομών για το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Ένα συνέδριο, όπου κρατώντας τα ταυτοτικά μας στοιχεία, θα δώσουμε απαντήσεις για το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο νέο αιώνα».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

 

«Ζεστάθηκε» το κλίμα

 

Ακολούθησε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Παναγιώτης Ρήγας δέχθηκε... συστάσεις από τους παριστάμενους για λιτό βίο υπουργών και στελεχών, για λίγα λόγια στα κανάλια και για περιορισμένες παρουσίες ειδικά όταν δεν γνωρίζουν τα θέματα, ενώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως επιθυμούν ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στην οργανωτική δομή της κοινωνίας, κάτι που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

 

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της τοποθέτησης του κου Ρήγα στην πολιτική εκδήλωση:

 

 

«Ζούσαμε σε ένα πλασματικό-φαντασιακό περιβάλλον όλα τα προηγούμενα χρόνια και γι' αυτό ευθύνονται αυτοί οι οποίοι είχαν κυβερνήσει και συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά μας κουνάνε και το δάκτυλο».

 

«Κύκλοι του εξωτερικού «παίζουν» και με κύκλους του εσωτερικού. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια και με βάση το προσφυγικό, η Ελλάδα να βγει από τη συνθήκη Σέγκεν. Μία δεύτερη προσπάθεια να γίνει το λεγόμενο Grexit. Παρ' όλο που οι ευρωπαϊκοί κύκλοι το πήραν πίσω, κύκλοι στο εσωτερικό το ανέδειξαν και θα έλεγα ότι έφτανε αυτό στα όρια του... αντεθνικού».

 

 

«Το ΔΝΤ θέλει κούρεμα του χρέους, καθώς δεν είναι βιώσιμο και είναι υπέρ των ελαστικών σχέσεων εργασίας, σε αντίθεση με την Ευρώπη που δεν θέλει ρυθμίσεις του χρέους. Η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία και ο Σόιμπλε θέλουν να έχουν το ΔΝΤ μέσα στο πρόγραμμα. Η θέση μας ήταν ότι εμείς δεν επιλέξαμε το ΔΝΤ, άλλοι το έβαλαν στο πρόγραμμα και η προσπάθειά μας θα είναι ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να απαλλαγούν από το ΔΝΤ και τις πολιτικές του και οι χώρες της Ευρώπης να λύνουν μόνες τα προβλήματά τους».

 

«Πρέπει να γίνουν γρήγορες αλλαγές στο κόμμα. Να δημιουργηθεί ένα κόμμα δημοκρατικό, ελκυστικό. Να ξέρει ο πολίτης που θα ενταχθεί τι πρέπει να κάνει. Να μη δίνουμε την εντύπωση ενός κόμματος μελών, μόνο και μόνο επειδή είμαστε Κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση».

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...