Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τον προϊστάμενο κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Νομού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε νηπιαγωγούς, τις οποίες η Διεύθυνση ευελπιστεί να καλύψει με αναπληρωτές εντός των επόμενων εβδομάδων.
Την ίδια στιγμή αρκετά είναι τα κενά που υπάρχουν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με την προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σφονδύλη οι ελλείψεις είναι σε φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς αλλά και βιολόγους η κάλυψη των οποίων θα γίνει κι εδώ από αναπληρωτές. Παράλληλα υπάρχουν ακόμη ελλείψεις στο ΕΠΑΣ για την στελέχωση τεχνικών ειδικοτήτων, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αλλά και το μουσικό σχολείο.
Το καινούριο σχολικό έτος ξεκινάει με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία και μετά από αυτόν αναμένεται να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές, τα οποία φέτος σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, τυπώθηκαν κι έφτασαν έγκαιρα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενώ όπως φαίνεται δίνεται λύση και στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Βασικό ζήτημα ωστόσο παραμένει η έλλειψη πόρων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων ενόψει του χειμώνα, όπου η θέρμανση των σχολικών αιθουσών θα αποτελέσει μείζον θέμα για τις σχολικές επιτροπές τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη.
Σήμερα λίγο μετά τον αγιασμό θα γίνει συμβολικό αποκλεισμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας ώστε να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ για αύριο οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας.