Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 11:15

Δήλωση συμπόρευσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πάργας για τρεις - Δείτε τα ονόματα

Τώρα σκέψου τι χάσαμε, πως και πότε

Θα χτίσουμε ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Αλλιώς «εμπρός» για νέες ήττες

Οι Δημοτικές εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές. Οι μόνοι που έχουν συμφέρον να το κρύψουν είναι όσοι θέλουν να μας παραπλανήσουν.

  • Οι «διοικητικές μεταρρυθμίσεις» «Καποδίστριας», «Καλλικράτης» και τελευταία «Κλεισθένης», δεν δημιουργήθηκαν για την γεωγραφική συνένωση, αλλά ως μηχανισμός αποδυνάμωσης της αυτοδιοίκησης στερώντας τους απαιτούμενους πόρους και κυρίως την δυνατότητα της άμεσης επαφής του δημότη με τη διοίκηση του τόπου του. Έγιναν για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των ολίγων.

  • Έχουμε μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της, με απαγόρευση των προσλήψεων ακόμη και σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που υποτίθεται δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος.

  • Υποβαθμίζουν τη ζωή στην ύπαιθρο και την οδηγούν σε αφανισμό. Οι τελευταίοι νέοι την εγκαταλείπουν.

Αδυνατεί κάθε λογικός άνθρωπος να καταλάβει , πως μπορεί να

επιβιώσει η τοπική κοινωνία μέσα από την άσκηση πολιτικής, η οποία αποδυναμώνει την περιοχή προκαλεί την αποδόμηση του διοικητικού της ιστού, συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομική της κατακρήμνιση.

  • Ανάπτυξη για την Ελλάδα είναι ο εξευτελισμός των μισθών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η καταστροφή του περιβάλλοντος.

  • Η κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί και σήμερα. Oι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, η δημόσια υγεία αποτελεί παρελθόν, η δημόσια παιδεία διαλύθηκε, οι Δήμοι καταρρέουν, οι αγρότες σε απόγνωση.

  • Την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι δεν φορολογούνται, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

  • Η ιδιωτικοποίηση πουλιέται στο λαό ως μέσο σωτηρίας. Σχετίζεται απόλυτα με δωροδοκίες, πληρωμές σε πολιτικούς, σε μεσάζοντες και στους συνεργάτες τους.

  • Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρετούν τις αποτυχημένες νεοφιλελεύθε- ρες αντιλήψεις, όπου οι κοινωνικές πολιτικές θεωρούνται βαρίδια για

το κράτος, εξυπηρετώντας πρωτίστως τα εργολαβικά συμφέροντα του

μεγάλου κεφαλαίου, που θα αγοράζει φθηνά και θα εκμεταλλεύεται την υποτιμημένη εργατική δύναμη.

  • Πρώτο θύμα η καθαριότητα! Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για τη μείωση των δαπανών, στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιο-

νομικής προσαρμογής, γιατί το κόστος των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών θα είναι μεγαλύτερο.

  • Το κράτος πληρώνει, ο εργολάβος κάνει ό,τι θέλει, ο λογαριασμός

στους πολίτες και το περιβάλλον!!!

  • Η πρωτοφανής οικονομική «αιμορραγία» στην Τοπική Αυτοδιοί- ση και «αφαίμαξη» του προσωπικού της σε καιρούς μνημονίων, συνεπάγεται ότι οι ιδιώτες θα βρουν πρόσφορο έδαφος σε βάρος του

κοινωνικού συνόλου.

Είναι φανερό ότι αυτές οι πολιτικές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.

  1. Δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες και δικαιολογίες. Η πολιτική της αστικής διαχείρισης τόσο από Δεξιά όσο και «Αριστερά», δοκιμάστηκε και τα αποτελέσματα τα βίωσαν όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

  2. Γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές δυνατότητες και ανεξαρτησία των Δήμων έχουν περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστούν το Δήμο επαίτη της όποιας συνδρομής περισσέψει από την κεντρική διοίκηση. Αρνούμαστε όμως να γίνουμε διαχειριστές της φτώχειας.

  3. Υποχρέωσή μας είναι να διεκδικήσουμε τους χαμένους πόρους και την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης.

  4. Πρέπει οι Δήμοι να αμφισβητήσουν και να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.

  5. Αντί οι δήμαρχοι να συντονίσουν τη δράση τους για να ακυρώσουν στην πράξη αυτήν την πολιτική, συντονίζονται παντού με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

    1. Βλέπουμε τους δήθεν ανεξάρτητους, δημοκράτες και ηθικούς που μόλις εκλεγούν την επόμενη στιγμή να μεταλλάσσονται σε άβουλα όντα, έρμαια των εξελίξεων.

    2. Αποδείχτηκε σε όλο της το μεγαλείο, η «απάτη» των λεγόμενων «ακομμάτιστων δημάρχων» που προβάλλονται από τα ΜΜΕ τάχα ως λύση στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  • Οι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούν αγκάθι στο μάτι του συστήματος που τους πολεμά με κάθε τρόπο και μέσο.

  1. Όπως π.χ. το Δήμαρχο Πάτρας, τον Πελετίδη, επειδή πάει κόντρα στο κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα, συντάσσεται με τους εργαζόμενους της πόλης και φτύνει κατάμουτρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που οι άλλοι υπηρετούν.

Όσοι ένιωσαν στο πετσί τους την πιο βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούν να αντιληφθούν το προφανές. Πως ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ακόμη κι αν διατηρούν τις επιφυλάξεις και διαφωνίες τους, είναι αναμφίβολα προς το συμφέρον τους η ισχυροποίησή της στις επερχόμενες εκλογές.

 

    1. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα έχει ελάχιστη σχέση με τις ανάγκες των πολιτών και υπηρετεί την κρατική πολιτική, όπως έγινε και με τα μνημόνια.

    2. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να εκφράσει την πιο πλατιά αγανάκτηση και καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία συντάσσονται η Ν.Δ. και τα λοιπά κόμματα.

    3. Μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, αναδεικνύοντας τις σύγχρονες ανάγκες και διεκδικήσεις του.

    4. Μπορούμε και πρέπει να ασκήσουμε διαφορετικούς τρόπους

διαχείρισης που εξυπηρετούν ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών.

    1. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη Παράταξη στο Δήμο Πάργας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και στο Ιόνιο με την έντονη και συχνή σεισμική δραστηριότητα με κίνδυνο για τον τουρισμό και την αλιεία, την υγεία, το περιβάλλον, τις παραγωγικές δραστηριότητες, τοξικά αέρια και απόβλητα, ρύπανση νερών και της θάλασσας κ.λπ.

    • Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει μέρος του αγώνα για βελτίωση της ζωής των πολιτών και να συμβάλει στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων του Δήμου μας.

    • Γιατί οι νέες και οι νέοι πρέπει και μπορούν να διεκδικήσουν μια ζωή ολάκερη και όχι με δόσεις, όπως λέει και το γνωστό σλόγκαν.

    • Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, να συμβιβαστούν με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.

    • Γιατί πραγματικά προοδευτικό για το λαό είναι να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του τις δυνατότητες που δημιουργούν η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας. Πρόοδος είναι ανατροπή συνολικά του μνημονιακού και αντιλαϊκού πλαισίου προκειμένου να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τις τεράστιες απώλειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν παιδεία-υγεία-πρόνοια, πρόσβαση στον αθλητισμό και πολιτισμό.

Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε από κοινού για όσα υποβαθμίζουν καθημερινά τη ζωή μας και μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πεδίο ιδιοτελών συμφερόντων.

Να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μη δούμε τον τόπο μας ερείπιο, όσοι ζούμε σε μικρά μέρη, να τα κρατήσουμε ζωντανά.

Μονάχα έτσι έχουμε ελπίδα να ζήσουμε και εμείς.

Η κοινή ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ όλων όσων πλήττονται, είναι δεδομένο ότι θα βάλει φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές και βαθύτατες ταξικές επιλογές των Κυβερνήσεων.

Με την Λαϊκή Συσπείρωση μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

 

Ζούλας Γιώργος, δικηγόρος

Μάρκου Μαρία, φιλόλογος

Τσάτσης Σπύρος, συν.εκπαιδευτικός.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Στήλες

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Πολιτική

27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας πως απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας,
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...