Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 11:15

Δήλωση συμπόρευσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πάργας για τρεις - Δείτε τα ονόματα

Τώρα σκέψου τι χάσαμε, πως και πότε

Θα χτίσουμε ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Αλλιώς «εμπρός» για νέες ήττες

Οι Δημοτικές εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές. Οι μόνοι που έχουν συμφέρον να το κρύψουν είναι όσοι θέλουν να μας παραπλανήσουν.

 • Οι «διοικητικές μεταρρυθμίσεις» «Καποδίστριας», «Καλλικράτης» και τελευταία «Κλεισθένης», δεν δημιουργήθηκαν για την γεωγραφική συνένωση, αλλά ως μηχανισμός αποδυνάμωσης της αυτοδιοίκησης στερώντας τους απαιτούμενους πόρους και κυρίως την δυνατότητα της άμεσης επαφής του δημότη με τη διοίκηση του τόπου του. Έγιναν για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των ολίγων.

 • Έχουμε μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της, με απαγόρευση των προσλήψεων ακόμη και σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που υποτίθεται δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος.

 • Υποβαθμίζουν τη ζωή στην ύπαιθρο και την οδηγούν σε αφανισμό. Οι τελευταίοι νέοι την εγκαταλείπουν.

Αδυνατεί κάθε λογικός άνθρωπος να καταλάβει , πως μπορεί να

επιβιώσει η τοπική κοινωνία μέσα από την άσκηση πολιτικής, η οποία αποδυναμώνει την περιοχή προκαλεί την αποδόμηση του διοικητικού της ιστού, συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομική της κατακρήμνιση.

 • Ανάπτυξη για την Ελλάδα είναι ο εξευτελισμός των μισθών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η καταστροφή του περιβάλλοντος.

 • Η κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί και σήμερα. Oι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, η δημόσια υγεία αποτελεί παρελθόν, η δημόσια παιδεία διαλύθηκε, οι Δήμοι καταρρέουν, οι αγρότες σε απόγνωση.

 • Την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι δεν φορολογούνται, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

 • Η ιδιωτικοποίηση πουλιέται στο λαό ως μέσο σωτηρίας. Σχετίζεται απόλυτα με δωροδοκίες, πληρωμές σε πολιτικούς, σε μεσάζοντες και στους συνεργάτες τους.

 • Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρετούν τις αποτυχημένες νεοφιλελεύθε- ρες αντιλήψεις, όπου οι κοινωνικές πολιτικές θεωρούνται βαρίδια για

το κράτος, εξυπηρετώντας πρωτίστως τα εργολαβικά συμφέροντα του

μεγάλου κεφαλαίου, που θα αγοράζει φθηνά και θα εκμεταλλεύεται την υποτιμημένη εργατική δύναμη.

 • Πρώτο θύμα η καθαριότητα! Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για τη μείωση των δαπανών, στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιο-

νομικής προσαρμογής, γιατί το κόστος των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών θα είναι μεγαλύτερο.

 • Το κράτος πληρώνει, ο εργολάβος κάνει ό,τι θέλει, ο λογαριασμός

στους πολίτες και το περιβάλλον!!!

 • Η πρωτοφανής οικονομική «αιμορραγία» στην Τοπική Αυτοδιοί- ση και «αφαίμαξη» του προσωπικού της σε καιρούς μνημονίων, συνεπάγεται ότι οι ιδιώτες θα βρουν πρόσφορο έδαφος σε βάρος του

κοινωνικού συνόλου.

Είναι φανερό ότι αυτές οι πολιτικές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.

 1. Δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες και δικαιολογίες. Η πολιτική της αστικής διαχείρισης τόσο από Δεξιά όσο και «Αριστερά», δοκιμάστηκε και τα αποτελέσματα τα βίωσαν όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

 2. Γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές δυνατότητες και ανεξαρτησία των Δήμων έχουν περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστούν το Δήμο επαίτη της όποιας συνδρομής περισσέψει από την κεντρική διοίκηση. Αρνούμαστε όμως να γίνουμε διαχειριστές της φτώχειας.

 3. Υποχρέωσή μας είναι να διεκδικήσουμε τους χαμένους πόρους και την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης.

 4. Πρέπει οι Δήμοι να αμφισβητήσουν και να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.

 5. Αντί οι δήμαρχοι να συντονίσουν τη δράση τους για να ακυρώσουν στην πράξη αυτήν την πολιτική, συντονίζονται παντού με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

  1. Βλέπουμε τους δήθεν ανεξάρτητους, δημοκράτες και ηθικούς που μόλις εκλεγούν την επόμενη στιγμή να μεταλλάσσονται σε άβουλα όντα, έρμαια των εξελίξεων.

  2. Αποδείχτηκε σε όλο της το μεγαλείο, η «απάτη» των λεγόμενων «ακομμάτιστων δημάρχων» που προβάλλονται από τα ΜΜΕ τάχα ως λύση στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 • Οι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούν αγκάθι στο μάτι του συστήματος που τους πολεμά με κάθε τρόπο και μέσο.

 1. Όπως π.χ. το Δήμαρχο Πάτρας, τον Πελετίδη, επειδή πάει κόντρα στο κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα, συντάσσεται με τους εργαζόμενους της πόλης και φτύνει κατάμουτρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που οι άλλοι υπηρετούν.

Όσοι ένιωσαν στο πετσί τους την πιο βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούν να αντιληφθούν το προφανές. Πως ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ακόμη κι αν διατηρούν τις επιφυλάξεις και διαφωνίες τους, είναι αναμφίβολα προς το συμφέρον τους η ισχυροποίησή της στις επερχόμενες εκλογές.

 

  1. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα έχει ελάχιστη σχέση με τις ανάγκες των πολιτών και υπηρετεί την κρατική πολιτική, όπως έγινε και με τα μνημόνια.

  2. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να εκφράσει την πιο πλατιά αγανάκτηση και καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία συντάσσονται η Ν.Δ. και τα λοιπά κόμματα.

  3. Μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, αναδεικνύοντας τις σύγχρονες ανάγκες και διεκδικήσεις του.

  4. Μπορούμε και πρέπει να ασκήσουμε διαφορετικούς τρόπους

διαχείρισης που εξυπηρετούν ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών.

  1. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη Παράταξη στο Δήμο Πάργας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και στο Ιόνιο με την έντονη και συχνή σεισμική δραστηριότητα με κίνδυνο για τον τουρισμό και την αλιεία, την υγεία, το περιβάλλον, τις παραγωγικές δραστηριότητες, τοξικά αέρια και απόβλητα, ρύπανση νερών και της θάλασσας κ.λπ.

  • Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει μέρος του αγώνα για βελτίωση της ζωής των πολιτών και να συμβάλει στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων του Δήμου μας.

  • Γιατί οι νέες και οι νέοι πρέπει και μπορούν να διεκδικήσουν μια ζωή ολάκερη και όχι με δόσεις, όπως λέει και το γνωστό σλόγκαν.

  • Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, να συμβιβαστούν με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.

  • Γιατί πραγματικά προοδευτικό για το λαό είναι να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του τις δυνατότητες που δημιουργούν η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας. Πρόοδος είναι ανατροπή συνολικά του μνημονιακού και αντιλαϊκού πλαισίου προκειμένου να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τις τεράστιες απώλειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν παιδεία-υγεία-πρόνοια, πρόσβαση στον αθλητισμό και πολιτισμό.

Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε από κοινού για όσα υποβαθμίζουν καθημερινά τη ζωή μας και μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πεδίο ιδιοτελών συμφερόντων.

Να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μη δούμε τον τόπο μας ερείπιο, όσοι ζούμε σε μικρά μέρη, να τα κρατήσουμε ζωντανά.

Μονάχα έτσι έχουμε ελπίδα να ζήσουμε και εμείς.

Η κοινή ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ όλων όσων πλήττονται, είναι δεδομένο ότι θα βάλει φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές και βαθύτατες ταξικές επιλογές των Κυβερνήσεων.

Με την Λαϊκή Συσπείρωση μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

 

Ζούλας Γιώργος, δικηγόρος

Μάρκου Μαρία, φιλόλογος

Τσάτσης Σπύρος, συν.εκπαιδευτικός.

 

 

Διαβάστηκε 9883 φορές
 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

22 Σεπτεμβρίου 2020
Να προχωρήσει σε δημόσια ενημέρωση των δημοτών με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του ζητά από το Δήμαρχο Πρέβεζας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα. Στην επιστολή
22 Σεπτεμβρίου 2020
Την πρόθεση να συνεχίσει δυναμικά για την βελτίωση των τουριστικών υποδομών του Νομού μας αλλά και για την προβολή του επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
Η Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Ν. Πρέβεζας απέστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα: Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
“Σήμερα στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που πραγματοποιώ στην Αθήνα, είχα τη διπλή χαρά να συναντηθώ με τον καλό φίλο και καλό συνεργάτη, τον ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας γνωμοδότησε ομόφωνα στην τελευταία της συνεδρίαση υπέρ της προμήθειας και τοποθέτησης οργάνων ...

Πολιτική

22 Σεπτεμβρίου 2020
Διαστάσεις πρωτοφανούς πολιτικής κοροϊδίας προς την τοπική κοινωνία του Νομού Πρέβεζας από Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να έχει μεγάλες ευθύνες για την
22 Σεπτεμβρίου 2020
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα: "Μετά τη λειτουργία σε βάρδιες για τους ...
22 Σεπτεμβρίου 2020
Την παρακάτω κοινοβουλευτική Ερώτηση κατέθεσαν οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: “ΕΡΩΤΗΣΗ   Προς τον κ. Υπουργό ...
21 Σεπτεμβρίου 2020
Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για κάθε κυβέρνηση είναι ένα πολυετές πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού. Ένα τέτοιο “χρήσιμο εργαλείο” είναι και το ...
18 Σεπτεμβρίου 2020
Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά που καταθέτει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, προς τους αρμόδιους Υπουργούς ...

Αθλητισμός

22 Σεπτεμβρίου 2020
Εκ νέου η Κρασνόνταρ στον δρόμο ελληνικής ομάδας, εκ νέου η Κρασνόνταρ στον δρόμο του ΠΑΟΚ, ως εμπόδιο για να μπει πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Αλλά η παράδοσή του κόντρα σε
22 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο L-Train Μάθε τα πάντα για την κυπριακή στοιχηματική fonbet cy 04:00, Denver Nuggets – Los Angeles Lakers (0-2) Κωδ. ΟΠΑΠ: 5093 ...
21 Σεπτεμβρίου 2020
Τις ολοκληρωμένες αιτήσεις αθλητικών σωματείων, που θα περάσουν από τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να ενταχθούν στο Μητρώο της ...
21 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Μάθε τα καλύτερα συστηματα στοιχημα Δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα του αγώνα της Τίγκρες κόντρα στη Κερέταρο την ώρα ...
20 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει στο Foxbet ο Κώστας Φίλιος Πως κανω εγγραφη στον οπαπ? Στο Βέλγιο, η Σταντάρ Λιέγης δεν έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα έχοντας απολέσει ήδη ...

Πολιτισμός

21 Σεπτεμβρίου 2020
(Στείλτε κι εσείς τη δική σας φωτογραφία στο [email protected] και δείτε τη δημοσιευμένη στη στήλη του atpreveza.gr «Η φωτογραφία της εβδομάδας»).
21 Σεπτεμβρίου 2020
«Τρεις γενιές σε μια συνταγή» Μια ψηφιακή δράση των Φίλων της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος» Κυριακή27Σεπτεμβρίου 2020, 11 πμ Πέρα ...
16 Σεπτεμβρίου 2020
Από σήμερα και για το διάστημα 16-19 & 23-26 Σεπτεμβρίου ο κ. Κώστας Καλέντζης συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art’s ...
14 Σεπτεμβρίου 2020
Μία ποιητική συλλογή με έντονες αναφορές στην Πρέβεζα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άπαρσις”. Ο λόγος για το έργο “Τα όνειρα περπάτησαν στη γη!”, του ...
11 Σεπτεμβρίου 2020
Το Bookpress.gr φιλοξενεί σε στήλη του αδημοσίευτα ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξένησε και ποίημα του Θωμά Ιωάννου. ...