Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 20:40

«Όλα καλά» σε νοσοκομείο που υποβαθμίζεται... (photo+vid)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ο κ. Νίκος Γεωργάκος έκανε μία καταγραφή της δύσκολης καθημερινότητας και πραγματικότητας στη λειτουργία του Νοσοκομείου και αν και δεν παραδέχθηκε ανοικτά την υποβάθμιση του ΓΝ Πρέβεζας, ωστόσο έδωσε σαφείς λεπτομέρειες που υποδηλώνουν την απαξίωσή του τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Γεωργάκος άφησε αιχμές κατά του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, για το γεγονός ότι μέσω του Τύπου περνά μία εικόνα διάλυσης για το ΓΝ Πρέβεζας. Τόνισε επίσης ότι από πλευράς του και από το προσωπικό γίνεται μεγάλη προσπάθεια, που δεν περνά εύκολα προς τα έξω.

 

Παραθέτουμε κωδικοποιημένα τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του διοικητή του Νοσοκομείου της Πρέβεζας:

 

ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

«Ως εργαζόμενος στο δύσκολο ρόλο του Διοικητή του Νοσοκομείου, κύριο μέλημά μου είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών του Νομού και των όμορων περιοχών. Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και να σταματήσει να αναπαράγεται μια κινδυνολογία περί υποβάθμισής του»

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

«Η Ιατρική Δύναμη του Νοσοκομείου μας είναι 47 γιατροί, συν τους επικουρικούς και τους ειδικευόμενους στις κλινικές. Από τους 47 υπηρετούν σήμερα 34. Για τις υπόλοιπες 13 κενές θέσεις από το Υπουργείο μας ζητήθηκε και δώσαμε προτεραιότητα με εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου στις κενές θέσεις που πρέπει να διοριστούν γιατροί το 2014 και 2015. Επιγραμματικά οι γιατροί αυτοί είναι αναισθησιολόγος, παθολόγοι, ορθοπεδικοί, νεφρολόγος, παιδίατρος, μικροβιολόγος, οδοντίατροι και ακτινολόγοι.

Η Παθολογική Κλινική είναι το στήριγμα του Νοσοκομείου. Μετά από συνεννόηση την περασμένη εβδομάδα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, θα προκηρυχθεί άμεσα, εντός ημερών, διαδικασία διορισμού του ΕΣΥ για επιμελητή Α ή Β.

Μέχρι τον διορισμό των παραπάνω θέσεων, καθώς πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, προσπαθεί η Διοίκηση σε συνεννόηση με το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ, να έρχονται επικουρικοί γιατροί μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις και σε κάθε προκήρυξη επικουρικών γιατρών θα είναι μέσα το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Περιμένουμε τον καρδιολόγο, βάσει πληροφοριών μου. Περιμένουμε μήπως καλυφθεί θέση παθολόγου. Δυστυχώς για το νεφρολόγο, δεν έχει καλυφθεί η θέση».

 

 

«Το πρόβλημά μας αυτή την περίοδο και πιστεύω ότι θα λυθεί άμεσα είναι η Ορθοπεδική Κλινική. Όπως γνωρίζετε και έχετε γράψει, υπάρχει μόνο ένας γιατρός λόγω συνταξιοδότησης των άλλων δύο. Η βασική μας δυνατότητα που έχουμε είναι να φέρουμε ένα γιατρό και να είναι Πρεβεζάνος. Πλέον, από το ΠΕΔΥ και το πρώην ΙΚΑ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο γιατρός κ. Καμπάνι, ο οποίος βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια. Πλέον τώρα μπορεί να γίνει αυτή η μετακίνηση μέσα στον Αύγουστο. Η δεύτερη λύση, η άμεση, είναι την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη ενός επικουρικού γιατρού.

Προβλήματα και δημοσιεύματα αφορούσαν αυτή την περίοδο και την Παθολογική Κλινική. Στην Παθολογική σας λέω ότι περίπου στο μήνα νοσηλεύονται 260 άτομα, λειτουργεί από τις αρχές Ιουλίου που επιστρέφει και άλλη μία γιατρός, συνολικά με τρεις γιατρούς. Με την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, μπορεί να έρχεται και Παθολόγος από το Κ.Υ. Καναλακίου, έτσι ώστε αυτή την περίοδο να μην έχει πρόβλημα το Νοσοκομείο. Το καλό με την Παθολογική είναι ότι υπάρχουν εκτός από τους γιατρούς και οι ειδικευόμενοι οι οποίοι είναι πέντε.

Ο Χειρουργικός Τομέας, το 2013, είχε τρομερό πρόβλημα καθώς λειτουργούσε μόνο με ένα αναισθησιολόγο αλλά και με δύο μόλις γιατρούς, οι επεμβάσεις τότε έφταναν τις 50 το μήνα. Από τον Ιανουάριο του 2014 οι γιατροί έγιναν 5 στο χειρουργείο, οι αναισθησιολόγοι μετά από παρεμβάσεις έγιναν 4 και οι επεμβάσεις όμως παραμένουν στις 50 το μήνα. Ο λόγος; Προσπαθώ να καταλάβω γιατί έρχονται οι ασθενείς μόνο για να κόψουν ράμματα και τις επεμβάσεις τις κάνουν αλλού. Πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι οι γιατροί δεν είναι άξιοι και δεν τους προτιμούμε. Πέρυσι ίσως λόγω έλλειψης προσωπικού να το σκεφτόμουν, αλλά τώρα;

Το 2013, από τους τρεις γιατρούς έμειναν 2. Από Κέντρο Υγείας του Νομού έπειτα από παρέμβαση του ΔΥΠεάρχη, έρχεται για εφημερίες άλλη μία παιδίατρος. Ναι, δεν καλύπτουμε όλο το μήνα. Στην Παιδιατρική Κλινική καλύπτουμε μόνο τις 24 μέρες εφημερίες, μας λείπουν 7, προσπαθούμε με επικουρικό ή διορισμό ώστε να καλύψουμε και τις υπόλοιπες, ίσως με έναν γιατρό στο ΚΥ Καναλακίου. Πάνω από 1500 παιδιά το μήνα περνούν από την Παιδιατρική του Νοσοκομείου. Τι μπορώ να πω για τον κ. Παβέλη και την κα Πεπόνη. Οι γιατροί έρχονται και πέραν του ωραρίου τους. Πρέπει όμως να σταματήσει αυτό, από εμάς ως διοίκηση. Νοσηλεύουμε λίγα παιδιά όμως, περίπου 150 παιδιά το μήνα, διότι δεν έχουμε την δυνατότητα.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει 38 περίπου αιμοκαθαρόμενους, οι οποίοι αυξάνονται και ζητούν και από άλλες περιοχές να έρθουν, γιατί κάνουν διακοπές στην Πρέβεζα. Δυστυχώς, παρότι έγινε κίνηση το 2013, με μία επικουρικό -έμεινε έγκυος- υπάρχει ένας γιατρός. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τη Μονάδα είτε με επικουρικούς είτε με αγροτικούς γιατρούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Προσπαθούμε με τον κ. Δαρδαμάνη να τη στηρίξουμε.

Θα πω και κάτι πολύ ευχάριστο για εμένα. Στη Μαιευτική Κλινική υπάρχουν δύο γιατροί. Μαίες με προβλήματα πέρυσι πάρα πολλά. Καταφέραμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο, τον βουλευτή, να φτιάξουμε το Τμήμα των μαιών, με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο, 160 τοκετοί-χειρουργεία γυναικολογικά, 1400 άτομα να περάσουν από τα γυναικολογικά ιατρεία, κάθε μέρα γεννάει και μία γυναίκα στην κλινική μας και όχι μόνο από την Πρέβεζα. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο και μπορούμε να στηρίξουμε την γυναικολογική κλινική να έχει ακόμα περισσότερους τοκετούς και να μη πηγαίνουν οι γυναίκες σε Γιάννενα, Άρτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την Καρδιολογική Κλινική. Τους βοήθησα από την πρώτη στιγμή να βρούμε επικουρικό γιατρό. Οι τρεις γιατροί που υπάρχουν από το 2013 και κάνουν 10 ενεργείς εφημερίες, κουράστηκαν. Ήρθαν σε εμένα, βρήκαμε τη λύση, οι πληροφορίες μου λένε ότι ο επικουρικός είναι Πρεβεζάνος καρδιολόγος και θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε για πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο μας.

Στο ακτινοδιαγνωστικό, βγαίνει σε σύνταξη ο κ. Βαζάκας, ο διευθυντής και από τους 4 θα μείνουν 3 γιατροί. Ορισμένα πράγματα δε τα υπολογίζεις. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Στο μικροβιολογικό προέκυψε και εδώ συνταξιοδότηση και έμεινε ένας γιατρός, όμως στηρίζεται με μικροβιολόγο και από το Κέντρο Υγείας. Μετακίνηση, μέσω του διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Στο Αιματολογικό έχουμε πλήρη κάλυψη με δύο γιατρούς και εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να γίνονται αιμοληψίες και τα απογεύματα. Θα δούμε με τη στελέχωση των ειδικευόμενων ή αγροτικών γιατρών που μπορεί να περάσουν από το Νοσοκομείο μας».

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

 

«Η εικόνα του Νοσοκομείου ποια είναι; Παίρνουμε βραβεία και ευχαριστήρια για τις κλινικές. Για τη γυναικολογική, για την καρδιολογική, για την παθολογική. Δεν έχουμε πάρει ευχαριστήριο για τα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία. Αυτή είναι η εικόνα του Νοσοκομείου μας.

Από τα Εξωτερικά Ιατρεία περνούν 6.000 άτομα το μήνα. Σε αυτόν τον χώρο με όποια προβλήματα έχει, με προβλήματα διαρρύθμισης που δεν υπάρχουν σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο, ο ένας πάνω στον άλλον, επείγοντα και τακτικά ιατρεία μαζί, προσπαθούμε να κάνουμε μια εσωτερική διαρρύθμιση, ώστε να μη περνάει το φορείο και να μη βλέπει ο άλλος που είναι δίπλα.

Πώς να μην αμαυρώνεται η εικόνα; Πως ορισμένοι από αυτούς να μην τσαντίζονται σε έναν τόσο μικρό χώρο; Θα γίνει αλλαγή, θα γίνει βελτίωση. Και θα περάσει στον κόσμο!

Στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία -να ευχαριστήσω εδώ τους διοικητές των Κέντρων Υγείας- έρχονται γενικοί γιατροί, 20 φορές το μήνα, από τα ΚΥ, έπειτα από εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Να εφημερεύουν οι πάντες στο Νομό σε μία ακτίνα 30 χιλιομέτρων, που έχουμε ένα Νοσοκομείο και 4 Κέντρα Υγείας που εφημερεύουν κάθε ημέρα».

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 

«Γράφτηκε κάπου για μετακίνηση ωρυλά σε άλλο νοσοκομείο. Σίγουρα συμβαίνουν αυτά, όπως ήρθε από το Βόλο αναισθησιολόγος για να ενισχύσει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Με τους δύο γιατρούς (ωρυλά) που έχουμε μπορούμε να πάρουμε ιατρικά εργαλεία και να εξυπηρετήσουμε περισσότερα άτομα στα τακτικά ιατρεία.

 

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα, ερχόταν κόσμος και μου έλεγε αν μπορώ να μεσολαβήσω, για να κάνει κάποιος «καταρράκτη» με οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου. Γιατί δεν κάνουμε εδώ πέρα; Ο κ. Στύλος στους Φιλιάτες που ήταν πριν 10 χρόνια, έκανε αυτή την εγχείρηση. Εδώ γιατί όχι; Μόνο τακτικά; Γιατί να στέλνουμε τον κόσμο στην Άρτα ή τα Ιωάννινα. Τόσο μεγάλο είναι το κόστος; Το κόστος ιατρικών εργαλείων είναι 50.000. Γιατί τόσα χρόνια; Θα δούμε πως θα κάνουμε με αυτή την περίπτωση. Είναι κρίμα να έχουμε γιατρούς με γνώσεις και να μην τους εκμεταλλευόμαστε, αλλά να στέλνουμε τον κόσμο σε άλλα νοσοκομεία.

 

Υπάρχει νευρολόγος, πνευμονολόγος, γαστρεντερολόγος, τακτικά ιατρεία. Οι δύο πρώτοι στηρίζουν την παθολογική κλινική.

Έχουμε περιπτώσεις από Λευκάδα. Υπάρχουν οδοντίατροι, που έχει αυξηθεί πολύ η δουλειά τους, Μπορούμε να βοηθήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε; Θέμα προγραμματισμού».

 

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

 

«Το ΚΥΣΠΕ, προσφέρει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο, όπως και οι ιδιώτες. Χρησιμοποιούμε άτομα, ψυχικά ασθενείς, που είναι στο τελευταίο στάδιο πριν βγουν και πάλι στην κοινωνία. Εμείς πρωτοτυπήσαμε. Είναι τραπεζοκόμοι. Τα καλά όμως δεν ακούγονται εύκολα»

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

«Υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό, διορισμούς, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους. Θα προκηρυχθούν θέσεις μέσα στο 2014 και 2015. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ως προς την έλλειψη υλικών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι εξαιρετικοί. Γίνεται προγραμματισμός. Όσο πιο γρήγορα μου δίνουν από τα τμήματα ποιες ελλείψεις υπάρχουν, τόσο πιο γρήγορα εμείς τους παρέχουμε τα πάντα».

 

Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

«Η κινδυνολογία αφορά τα δημοσιεύματα από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπου ταυτίζονται και με την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία ή τελοσπάντων εκεί που μαζεύονται κάποια άτομα, που βγάζουν κάποια δημοσιεύματα. Πιστεύω ότι από τα νούμερα που σας έδωσα, από τα 6.000 και πάνω άτομα που περνούν το μήνα από το Νοσοκομείο, εάν όντως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, δε θα ήμασταν αυτή τη στιγμή εδώ. Και εγώ γίνομαι αποδέκτης παραπόνων. Έχει όμως να κάνει με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και θέλω να τονίσω ότι το Νοσοκομείο μας δεν λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό και καθηκοντολόγια! Το πρώτο πράγμα που ζήτησα εδώ, ήταν ο εσωτερικός κανονισμός και καθηκοντολόγια. Ξέρει ο νοσηλευτής τι πρέπει να κάνει σε μία έκτακτη ανάγκη; Όχι. Τώρα είμαστε σε μία φάση που έχει στηθεί ο εσωτερικός κανονισμός, έχει περάσει στα Τμήματα, θα επικαιροποιηθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Όταν ακούγεται για παράδειγμα ότι δεν υπάρχει παιδίατρος, δικαιολογημένα κάποια άτομα αγανακτούν καθώς δεν έχουμε εσωτερικό κανονισμό. Θα τον φτιάξουμε και θα τον ολοκληρώσουμε μέσα στον Ιούλιο».

 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΚΙ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ

 

«Ενώ ήταν ένα από τα τρία αιτήματα που είχαμε δώσει ως διοικητές στον Υπουργό για επίλυση, τελικά δόθηκε μισή λύση. Βέβαια από το τίποτα είναι μία αρχή στην οποία μπορώ να πατήσω και να το κυνηγήσω και σας βεβαιώ ότι θα το κάνω. Θέλω να μάθω και εγώ, για ποιο λόγο μόνο δύο Κέντρα Υγείας. Θέλω τα Κέντρα Υγείας. Να μπορεί ένας γιατρός να πάει για τρία χρόνια σε Καναλάκι, Θεσπρωτικό. Ήταν επιτυχία αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθειά μου είναι να μπει όλος ο Νομός».

 

ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

 

«Ορισμένους γιατρούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο ουρολόγος, όπου μηνιαίως ήταν 300 ασθενείς, δεν τους έχουμε, καθώς δεν έδωσε τη θέση του Ουρολόγου ως προκήρυξη το Υπουργείο. Εκείνη την περίοδο μέσα Απριλίου-μέσα Μαϊου, ήρθε δικαστική απόφαση για τον Ουρολόγο, που είχε κάνει προσφυγή κατά της αποφάσεως μη διορισμού στην Πρέβεζα και μετά από τρία χρόνια δικαιώθηκε. Δεν προκηρύξαμε τη θέση ξανά του επικουρικού, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να βγαίνουν από το δυναμικό του Νοσοκομείου.

Επίσης στην Ορθοπεδική δεν έχουμε επισκεψιμότητα. Ανάλογα τις περιόδους πηγαίνουν και τα περιστατικά. Πρέπει όμως να αυξήσουμε τα χειρουργεία, γιατί εκεί έχουμε γιατρούς. Εκείνο που έχουμε στο μυαλό μας και θα το πετύχουμε είναι να μη φεύγουν περιστατικά από το δικό μας Νοσοκομείο σε άλλα Νοσοκομεία».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

 

«Το Σύλλογο Εργαζομένων δεν τον κατηγορώ ανοικτά. Το Σύλλογο και τον Πρόεδρό του τον δέχομαι δύο φορές την εβδομάδα στο γραφείο μου. Αυτό που με ενοχλεί ως Πρεβεζάνο, είναι δημοσιεύματα κινδυνολογίας. Συγκεκριμένα προβλημάτα, θέλω να έρχεται ο Σύλλογος και ο Πρόεδρος να μου τα θέτει και να τα λύνω. Να προσπαθώ να τα μεταφέρω στο Υπουργείο και τη ΔΥΠΕ ή να τα λύνουμε.

Δεν θέλω την αρνητική δυσφήμηση του Νοσοκομείου. Ότι κλείνει! Δε νομίζω ότι όλο αυτό περνά και μέσα από όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου. Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, για ποιο λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων οδηγείται σ’ αυτή την κινδυνολογία. Είναι οφέλη; Δε μπορώ να απαντήσω... Δεν πιστεύω ότι οι 400 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πιστεύουν ότι κλείνει.

Την πρώτη υποβάθμιση του 2013 ήμασταν στα τελευταία Νοσοκομεία. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 όμως δεν είμαστε. Στην ενημέρωση διοικητών, πριν φύγει ο κ. Γεωργιάδης, το Νοσοκομείο μας δε βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Έχουμε ξεφύγει από εκεί.

Για τα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, θα κάνουν προσλήψεις μέσα στο 2014. Προχθές είχαμε συνάντηση στο γραφείο μου. Μου ζήτησαν στοιχεία για το που θα στεγαστούν. Είτε στο Κέντρο Υγείας είτε στο Μεσοπόταμο.

Την καλοκαιρινή περίοδο θα κάνει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περιπολίες στην παραλία. Επίσης από το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, έχουν ενημερωθεί ώστε να συνδράμουν την περιοχή μας κάτω.

Ο στόχος μας βέβαια και δεν τον αφήνω είναι ΕΚΑΒ στην περιοχή εκεί. Θα δώσει μεγάλη λύση».

 

ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

 

«Όποιος ανασφάλιστος έρχεται στο Νοσοκομείο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον βγάλουμε έξω από την πόρτα. Όλοι -μα όλοι- θα νοσηλευτούν. Αυτό είναι μια διαδικασία που υπάγεται σε ξεχωριστούς κωδικούς. Να έρθει στο Νοσοκομείο ο ανασφάλιστος και θα το αντιμετωπίσουμε».

 

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

 

«Όσοι εργαζόμαστε εδώ στο Νοσοκομείο, θεωρούμαστε ως λειτουργοί. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπίζουμε το Νοσοκομείο και όχι να το απαξιώνουμε. Και όχι να δηλώνουμε -ειδικά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου- ότι είμαστε υπό κατάρρευση. Όχι! Γιατί αν ήμασταν υπό κατάρρευση, όλος αυτός ο κόσμος, δεν θα έρχονταν να εξυπηρετηθεί. Το Νοσοκομείο θα είναι Νοσοκομείο Πρέβεζας. Δε θα κλείσει και θα το ενισχύσουμε. Και θα το ενισχύσουμε και κτιριακά. Υπάρχει προγραμματισμός και μέσα στο καινούριο ΕΣΠΑ, έχουν μπει 3 εκατομμύρια ως προϋπολογισμός. Έχουμε διαβεβαιώσεις και της Περιφέρειας και της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου».

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης



  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...