Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 14:54

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή...». Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους (VIDEO)

Συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας (παραλία, κεντρική αγορά, Λεωφόρο Ειρήνης), πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, με βασικό σύνθημά τους: «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή». Στο μαζικό και με δυναμισμό, συλλαλητήριο δεκάδων εργαζομένων, οι οποίοι αντιτίθενται στο μέτρο της διαθεσιμότητας και προχωρούν σε κινητοποιήσεις για πέμπτη εβδομάδα, συμμετείχαν και πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι συνελεύσεις των εργαζομένων, τόσο στις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας, όσο και σε αυτές της Περιφερειακής Ενότητας αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και τη Δευτέρα, με κατάληψη των γραφείων προσωπικού και του γραφείου του διευθυντή προσωπικού και στη συνέχεια θα αποφασίσουν, βάσει και των εξελίξεων την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όσον αφορά το αντίπαλο «στρατόπεδο», δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ΦΕΚ Α 237, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθώς σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν μπορούν να διαπιστωθούν οι εξαιρέσεις.

kati allo

Πριν το συλαλλητήριο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Δημαρχείο, την οποία χαιρέτισαν οι παρακάτω φορείς, σύλλογοι και σωματεία:

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας (με επικεφαλής και παρόντα στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δημόπουλο)

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ

Σωματείο Γεωπώνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Δασοπυροσβεστών

Σωματείο Οικοδόμων

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας

Σωματείο Συνταξιούχων Πρέβεζας

Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Σύλλογος Αποστράτων Λιμενικών «Νικόπολη»

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας

Την υποστήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε η Δημοτική Αρχή με την παρουσία των αντιδημάρχων Γιώργου Φραγκούλη, Δημητρη Κατσιπανέλη και Λάζαρου Παπαχρήστου ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της τοπικής επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Ηλίας Χάιδας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημοτικός Σύμβουλος, Βαγγέλης Τσοβίλης.

Το «παρών» έδωσαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν και τα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, Μαρίνα Σαρόγλου, Πέτρος Λελοβίτης και Λάκης Μπέλλης.

2

Η Μαρίνα Σαρόγλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Προσπαθούν να μας εξουθενώσουν με κάθε τρόπο. Μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς. Κάθε εβδομάδα προσπαθούν να μας πτοήσουν. Απειλούν τα γραφεία προσωπικού με μειώσεις μισθών αν δε στείλουν τα στοιχεία. Απειλούν με οριζόντιες περικοπές τους εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου αν δε στείλουν τα στοιχεία.

Λένε τώρα πως θα πάρουν τα στοιχεία από την απογραφή και πάλι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Είναι σε πανικό. Έχουν ηττηθεί. Θα συνεχίσουμε τις καταλήψεις, δε στέλνουμε στοιχεία μέχρι να πάρει πίσω ο Υπουργός το νόμο για τη διαθεσιμότητα. Δε τους φοβόμαστε. Αυτοί μας φοβούνται. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος».

3

Ο Πέτρος Λελοβίτης από την πλευρά του, υποστήριξε: «Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στους ΟΤΑ, θα δυσκολέψει η ζωή τόσο των εργαζομένων, όσο και του λαού. Θέλουν ένα μικρό ευέλικτο ή επιτελικό κράτος. Αυτός ήταν και ο ρόλος του «Καλλικράτη». Αυτό το κράτος τώρα σε θεωρεί άχρηστο, σε πετάει στο δρόμο και σε απολύει. Είναι το ίδιο αστικό κράτος που και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. απολύει συναδέλφους για να μειώσει το δημοσιονομικό κόστος, όπως λέει.

Όπως και αν τις ονομάζουν η ουσία είναι μία: έχει ανοίξει ο δρόμος για τις απολύσεις. Ενιαία και οργανωμένα πρέπει να αντισταθούμε. Είναι μια γενικευμένη επίθεση και μέσα από τα ΜΜΕ στους δημοσίους υπαλλήλους. Μιλάνε για υπαλλήλους που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα, για να μπορέσουν έτσι να περάσουν στη συνείδηση του λαού και τις άλλες απολύσεις, που έρχονται στον ιδιωτικό τομέα.

Γι' αυτό λέμε εμείς σήμερα ότι πρέπει να είναι σε ένα πανεργατικό μέτωπο όλοι οι εργαζόμενοι. Όλοι οι εργαζόμενοι να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο και να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Να οργανώσουμε την πάλη μας. Μπορούμε όλοι μαζί να τους ανατρέψουμε».

5

Ο Λάκης Μπέλλης, έδωσε το στίγμα του αγώνα των εργαζομένων με δυο λόγια: «Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι. Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Είναι θετικό ότι σύμμαχος στον αγώνα μας είναι και η δημοτική αρχή.

Μήπως τελικά επιδιώκουν να περάσουν υπηρεσίες στους ιδιώτες;

Ο Υπουργός προσπαθεί να παραπληροφορήσει την κοινωνία. Με ανέντιμο τρόπο προσπαθούν να πετάξουν στο δρόμο και την ανεργία αρκετές χιλιάδες εργαζομένων και παράλληλα να τους σπιλώσουν. Δε θα τους περάσει».

Οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας προσήλθαν ομαδικά στο Δημαρχείο για να πάρουν μέρος στη συνέχεια στο συλλαλητήριο και εκ μέρους του Συλλόγου Υπαλλήλων, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο Χρύσανθος Κυριαζής:

6

«Εκ μέρους του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας που μετά από 3 και πλέον εβδομάδες πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων συνεχίζουμε τον αγώνα, χαιρετίζουμε το σημερινό συλλαλητήριο.

Χαιρετίζουμε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται, αντιστέκεται και δεν υπακούει σε κάθε νόμο σε κάθε μέτρο που εξαθλιώνει αυτόν την οικογένεια του την κοινωνία μας.

Καταγγέλουμε τις συλλήψεις και τις διώξεις εργαζόμενων και ταξικών συνδικαλιστών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο τομέα.

Kυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική κατά του λαού δια πυρός και σιδήρου, με ωμή καταστολή και αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά πρέπει να αψηφήσουν την τρομοκρατία και να απαντήσουν με οργάνωση και ένταση της λαϊκής πάλης για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των μέτρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους μικροεπιχειρηματίες για τους μικροαγρότες. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ότι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα, κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας!

13

Οι απολύσεις στο Δημόσιο αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα.

Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων του Δημοσίου, παλλαϊκός αγώνας για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση. Θέση μάχης απέναντί τους.

Τώρα ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε , ότι δεν μπορεί να μας σώσει κανένας περιφερειάρχης κανένας δήμαρχος κανένας διευθυντής.

Σ’ αυτό το δρόμο σ’ αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Απαιτούμε οι περιφέρειες και οι δήμοι να αντιδράσουν στην πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που καταλύει κάθε έννοια Νόμου και Συντάγματος και καταργεί στην πράξη το αυτοδιοίκητο. Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε υπηρεσία σε κάθε γραφείο. Παίρνουμε αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας, για αγώνες με αποτέλεσμα, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφασίζουμε από τα κάτω και μετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά με στόχο..

Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.

Να μπλοκάρουμε τις απολύσεις και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!».

 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του www.atpreveza.gr, από τη σημερινή πορεία.

 

 





  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας πως απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας,
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...