Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 03:01

«Epirus Friendly Shopping» και στην Πρέβεζα

Την προώθηση της Ηπείρου, ως μια περιοχή ιδιαίτερα φιλική προς τον καταναλωτή, έχει θέσει ως προτεραιότητα η περιφέρεια Ηπείρου θέλοντας να στηρίξει τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας σύσκεψη για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος με την ονομασία «Epirus Friendly Shopping», κλείνοντας ουσιαστικά τον κύκλο των επαφών και συζητήσεων που έγιναν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Οδυσσέας Πότσης. ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Βαγενάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιαμάς, ο πρόεδρος των εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Κόκαλης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και όπως επισήμανε ο κ. Πότσης υπογράμμισε η πρωτοβουλία στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επιχειρηματιών.

IMG 4107 copy

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping» με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά. Παράλληλα, σχετικές πληροφορίες θα υπάρχουν στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα, προς ενημέρωση όλων των καταναλωτών, σημείωσε ο κ. Πότσης.

«Είναι εθελοντική η συμμετοχή και ο ίδιος ο επιχειρηματίας κρίνει αν θα συμμετέχει με μία ημέρα ή με ένα πιο διευρυμένο πρόγραμμα, αλλά και το ποσοστό της έκπτωσης. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε καμιά τιμολογιακή πολιτική, σε καμία προθεσμία. Οι ίδιοι θα κρίνουν. Όμως, να απευθύνουμε ένα κάλεσμα και προς τους καταναλωτές να προτιμήσουν αυτές τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν σε αυτό το προσκλητήριο, ώστε μαζί να έχουμε τη μέγιστη ωφέλεια» είπε ο κ. Πότσης σημειώνοντας πως στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σύμφωνα με τον κ. Πότση σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικροτήθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο και οι αποφάσεις στις αντίστοιχες συσκέψεις που έγιναν πάρθηκαν ομόφωνα και πλέον το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση των φορέων και των επιχειρηματιών προκειμένου το εγχείρημα να μπει στην τελική ευθεία.

IMG 4101 copy

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στο εγχείρημα αυτό, υπογραμμίζοντας: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στηρίζουμε, όπως στηρίζουμε και κάθε δράση που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Η Περιφέρεια Ηπείρου με το κύρος της θα λειτουργήσει σαν «ομπρέλα» για τους επιχειρηματίες, μέσα από την πρόταση αυτή που δεν πρόκειται να τους «καπελώσει». Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική αγορά, αλλά και για τους καταναλωτές, για αυτό και χρειάζεται να την προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των επιχειρηματιών της περιοχής στην πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping». Τονίστηκε ότι η πρωτοβουλία έχει σαν βάση τη συζήτηση που είχε γίνει προ τριμήνου για τις μέρες χαμηλού κόστους και συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα ενώ σύμφωνα με τον κ. Γιαμά όσοι επιχειρηματίες θέλουν να συμμετέχουν θα μπορούν να συνεργαστούν με το Επιμελητήριο.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει ενημέρωση ανά κλάδο προκειμένου να αποφασιστούν τα επιμέρους ζητήματα. Όσον αφορά δε, τον τρόπο συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μέσω του δικτυακού τόπου http://www.epirustoday.gr της Περιφέρειας Ηπείρου, μπορούν να ενημερώνονται για τις τοπικές επιχειρήσεις όπως π.χ. εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφέ και λοιπές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Ο ενδιαφερόμενος για τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία "Epirus Friendly - Ψωνίζουμε φθηνά - Βγαίνουμε φθηνά", θα πρέπει να δηλώσει:

α. ηλεκτρονικά τη συμμετοχή του μέσω της "Φόρμα Συμμετοχής", όπου θα συμπληρώσει και θα υποβάλλει τα προσωπικά του στοιχεία

Ο ενδιαφερόμενος με την επιτυχή υποβολή των στοιχείων του στη "Φόρμα Συμμετοχής", μέσα σε λίγα λεπτά θα λάβει στο email του την επιβεβαίωση συμμετοχής του καθώς και επισυναπτόμενο το ειδικό σήμα σε μορφή pdf, το οποίο και θα εκτυπώσει για ανάρτηση σε εμφανή θέση.

agora main

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Την ίδια στιγμή πάντως προβληματισμό προκαλεί η απουσία του Εμπορικού Συλλόγου από τη σύσκεψη, ο οποίος εκφράζει την αντίθεσή του χαρακτηρίζοντας το ενδιαφέρον για στήριξη της τοπικής αγοράς υποκριτικό.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει:

« Για άλλη μια φορά η περιφερειακή διοίκηση επιχειρεί μέσω των μικρεμπόρων να περάσει την κυβερνητική πολιτική στην κοινωνία. Επιχειρούν πρώτα και κύρια να ενοχοποιήσουν τους μικρεμπόρους για τις «υψηλές» τιμές των εμπορευμάτων και ταυτόχρονα να πείσουν τους καταναλωτές, όλη την κοινωνία, ότι πρέπει να αποδεχθούν την εισοδηματική τους κατάρρευση και σαν μόνη διέξοδο, που τάχα τους απομένει , την αναζήτηση χαμηλών τιμών, προσφορών, ακόμα και τα ληγμένα τρόφιμα που νόμιμα πια πωλούνται. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια.

Συνάδελφοι θεωρούμε άκρως υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για στήριξη της τοπικής αγοράς. Αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν δικαιούνται να μιλάνε για στήριξη της αγοράς και των καταναλωτών. Έχουν βάλει και οι ίδιοι το χεράκι τους για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, που διέλυσαν τις όποιες παροχές υγείας και παιδείας. Πρωτοστάτησαν όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο με την ψήφο τους , αλλά με την στάση τους , στο να διαλυθούν οι εργασιακές κατακτήσεις , να περάσει η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα που οδήγησε στην εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και στο κλείσιμο των μικρομάγαζων. Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από τις υπογραφές τους για την εγκατάσταση των κάθε λογής ΤΖΑΜΠΟ και ΙΚΕΑ. Τις συνέπειες των επιλογών τους πληρώνουμε σήμερα. Ακόμα και σήμερα στηρίζουν τα μέτρα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , τζάμπα χρήμα στις τράπεζες και τον λογαριασμό στο λαό.

Όποιος θέλει πραγματικά να στηρίξει τους καταναλωτές και τα μικρομάγαζα κάνει αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Καλεί τον λαό να σηκώσει το ανάστημά του στις επιταγές των πλουτοκρατών όπως εκφράζονται μέσα από τα μνημόνια και την φοροληστεία. Τον καλεί σε αγώνα για δουλειά για όλους με αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να μην περάσουν τα μέτρα για το πετσόκομμα των συντάξεων, για υγεία και παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους. Σε τέτοιες ενέργειες είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Αρνούμαστε όμως να συμμετέχουμε σε πρακτικές που στόχο έχουν να εξαπατήσουν και τους συναδέλφους μικρεμπόρους και τους συμπολίτες.

Αρνούμαστε να δώσουμε άλλοθι σε όσους μας που θυσιάζουν για να θησαυρίζουν μερικές εκατοντάδες παράσιτα.

Αρνούμαστε να καλλιεργήσουμε ψευδαισθήσεις ότι με ελεημοσύνες μπορεί να λυθεί η βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου που γίνεται με όλα αυτά τα μέτρα. Δεν το κάνουμε από κοινωνική αναλγησία. Ήμασταν και θα ήμαστε ευαίσθητοι στα προβλήματα του λαού, κομμάτι του οποίου αποτελούμε. Κάνουμε την προσφορά μας στο μέτρο των δυνάμεών μας χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάθε μέρα στην επαφή με τους συμπολίτες μας. Θα το κάνουμε με μεγαλύτερη ένταση για τις μέρες που έρχονται.

Δεν πρόκειται όμως ποτέ, στο όνομα της υποκριτικής ευαισθησίας κάποιων , να επιτρέψουμε να περάσουν πρακτικές των μεγάλων εμπορικών μονοπωλίων που θέλουν να επιβάλουν τις διαρκείς προσφορές και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Καταγγέλλουμε λοιπόν σαν απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις και καλούμε κάθε συνάδελφο να δει την παγίδα που κρύβουν και να τις απορρίψει.

Μόνο ο αγώνας μας ενάντια στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό ,μέσα από τον σύλλογο, μαζί με τους εργαζόμενους τους μικρούς αγρότες , τις γυναίκες και τους νέους μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων που μας καταδικάζουν, να φέρει νίκες.

Η περίπτωση του χαρατσιού της ΔΕΗ και η στάση που κράτησε το ΔΣ του συλλόγου δείχνει τον δρόμο.

Αλληλεγκύη λοιπόν σε κάθε συνάδελφο σε κάθε συνάνθρωπο. Κανένας μόνος του στα νύχια της εφορίας κανένας μόνος του χωρίς υγεία παιδεία για τα παιδιά. Είμαστε άνθρωποι με δικαιώματα δεν είμαστε σκυλιά να μας πετάνε ξεροκόμματα.

Όλοι στον αγώνα για να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα».

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πάργα, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...