Δύο πούλμαν ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από την Πλατεία Ανδρούτσου και μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά η παρουσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ήταν διακριτική, αλλά όσο περνούσε η ώρα και θα ξεκινούσαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η όμορφη πόλη έμοιαζε αστυνομοκρατούμενη, από το μεγάλο όγκο των δυνάμενων που είχαν μεταφερθεί.
Ελικόπτερο της Αστυνομίας πετούσε καθ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων πάνω από τους διαδηλωτές, καταγράφοντας τις κινήσεις τους.
Αρκετός κόσμος πλαισίωσε τα μπλοκ του ΠΑΜΕ στο δυναμικό συλλαλητήριο που ακολούθησε, ενώ σιγά-σιγά εργαζόμενοι, φοιτητές, νέοι μαζεύονταν στα σημεία συνάντησης στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Αγίας Σοφίας, στην Καμάρα.
Οι πορείες πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν στα κτίρια της ΕΤ3.
Μαχητική και με δυναμισμό ήταν η συγκέντρωση και πορεία των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, ενώ αρκετά πυκνά ήταν και τα μπλοκ των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τον επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
Το μπλοκ των εκπαιδευτικών ήταν αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, τόσο για τον παλμό του, όσο και για τη μαζικότητά του (χαρακτηριστικό είναι πως η ΕΛΜΕ Λάρισας είχε κατέβει με δικό της μπλοκ στη διαδήλωση), ενώ δυναμική παρουσία είχαν και οι εργαζόμενοι στις δομές Υγείας, ειδικά σε αυτές που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική συγχωνεύσεων και διαθεσιμοτήτων του Υπουργείου.
Την παράσταση πάντως «έκλεψαν» για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στο δάσος των Σκουριών, με τον διαρκή αγώνα τους.
Στις πορείες συμμετείχαν δυναμικά και εργαζόμενοι από την Πρέβεζα, αλλά και Πρεβεζάνοι που διαμένουν σε άλλες πόλεις. Ανάμεσά τους και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας.
Μικροεπειδόσια και προσαγωγές σημειώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας, όταν τελείωναν οι πορείες.