Η παρουσίαση του Ηπειρώτικου πρωινού πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, όπου τοπικοί παραγωγοί από κάθε γωνία της Ηπείρου, τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι, περιοχές της Θεσπρωτίας, της Άρτας, της Πρέβεζας, συναντήθηκαν με τους ξενοδόχους και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ώστε να δοθεί ένα πλεονέκτημα στο τουριστικό πακέτο της Ηπείρου, μέσα από γευστικές εμπειρίες και τον γαστρονομικό της πλούτο.
«Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και αρκετό καιρό και την οποία εναρμονίσαμε στην πορεία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να έχει πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές θετικές επιπτώσεις, ενώ μέσω της γαστρονομίας θα επιτευχθεί η προβολή του προορισμού «Ήπειρος» και η ανάδειξη του ποιοτικού τουρισμού και της ταυτότητας της περιοχής» τόνισε στο atpreveza.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ξενοδόχων της Ηπείρου και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.
Ο κ. Ιωάννου, τόνισε ότι το τουριστικό προϊόν της περιοχής, μέσα από το Ηπειρώτικο Πρωινό, θα αποκτήσει μία ειδική ταυτότητα, ενώ πρόσθεσε πως το εγχείρημα, έχει επιπλέον μία οικονομική διάσταση για τους παραγωγούς. Από τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς είπε ο κ. Ιωάννου, εξαρτάται το επόμενο βήμα, δηλαδή τα παραδοσιακά ποιοτικά πιάτα στο γεύμα και στο δείπνο των τουριστών.
Ενδεικτικά, το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία και στους ξενώνες της Ηπείρου θα περιλαμβάνει ροφήματα από βότανα που συλλέγονται από τα γύρω βουνά, ηπειρώτικες πίτες, σπιτικές μαρμελάδες, μέλι, αυγά χωριάτικα, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, τυροκομικά προϊόντα, αλλαντικά, ελιές, ζυμωτό ψωμί, τραχανά και εποχιακούς καρπούς και φρούτα.
Να σημειώσουμε πως οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα προσφέρουν το ελληνικό πρωινό της Ηπείρου θα έχουν το σχετικό σήμα που πιστοποιεί πως στο πρωινό τους έχουν εντάξει τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.greekbreakfast.gr