Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 14:20

Κώστας Μπάρκας στο atpreveza.gr: “Είμαστε η πολιτική δύναμη που δεν κρύβεται - Δε θεωρούμε τον ελληνικό λαό λωτοφάγο” (vid)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο atpreveza.gr, ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στο αν μπορεί να “γυρίσει” την κατάσταση υπέρ του ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι να είναι πρώτο κόμμα. Να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό δεν είναι κάποιο καπρίτσιο. Πηγαίνουμε στον ελληνικό λαό, συζητάμε μαζί του. Του λέμε να συγκρίνει δύο πολιτικά σχέδια. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έκανε η Νέα Δημοκρατία, ποια πολιτικά σχέδια υπάρχουν στο τραπέζι και διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Και το λέω αυτό γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της θεωρούν ότι είναι ένα νέο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα παλιό κόμμα, που έχει ασκήσει την εξουσία πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Εμείς διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν ένα δύσκολο αποτέλεσμα για εμάς. Αλλά από εκεί και πέρα, οι εθνικές εκλογές είναι ένα άλλο... ματς, ένας άλλος αγώνας. Ξεκινάμε από το “0”. Εμείς κατεβαίνουμε στον... αγώνα για να κερδίσουμε”.

20190704 142738 013

Για τη θερμή υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στις ανοικτές συγκεντρώσεις και το αν αυτή δημιούργησε... ψευδαισθήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πραγματική εικόνα που αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στον αντίποδα για το τι πήγε καλά σε Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία για το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπάρκας ανέφερε:

Όντως σχηματίστηκε μία ψευδή εικόνα της πραγματικότητας από τις συγκεντρώσεις του Προέδρου στην Περιφέρεια. Μία εικόνα ότι πηγαίνουν όλα καλά και ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα. Αν δείτε τις περιοχές που έχουμε μεγάλη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, είναι οι περιοχές που ο Τσίπρας δεν πήγε ή δεν έγιναν ανοικτές συγκεντρώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών την οργανωτική του ανεπάρκεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια δυστυχώς δεν κατάφερε να αποτυπώσει οργανωτικά, αυτό που συνέβαινε εκλογικά. Έναν ολόκληρο κόσμο που ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την εξουσία το 2015, δεν καταφέραμε να τον εντάξουμε και οργανωτικά στο κόμμα μας. Φίλους, συντρόφους, εργαζόμενους, νέους, νέες. Το αποτύπωμα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, την κοινωνική γείωση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της κυβερνησιμότητας, τη χάσαμε. Άρα η οργανωτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξε κυρίαρχο ρόλο για εμένα στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Τα καλά πράγματα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. το ότι έβαλε τους ανασφάλιστους στο δημόσιο σύστημα υγείας, ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κενά σε καθηγητές και βιβλία, το ότι διορίσαμε γιατρούς και νοσηλευτές, ότι κάναμε μία σειρά παρεμβάσεων στο κοινωνικό κράτος, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εκεί, δίπλα στους ανθρώπους που βίωναν αυτές τις αλλαγές. Είχαμε επίσης μία εσφαλμένη εντύπωση ότι ο κόσμος δεν ακούει τα κανάλια. Από τα 10 πράγματα που έλεγαν τα κανάλια, τα 3 μπορεί να μην τα πίστεψε, αλλά τα κράτησε στο μυαλό του. Κι εκεί δεν βρεθήκαμε εμείς για να “σπάσουμε” αυτή τη σχέση.

Στις περιοχές που είπατε ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλά γιατί αντιμετώπισε τα συσσωρευμένα προβλήματα της κοινωνίας. Ήταν εκεί. Τα διεκδίκησε και τα έλυσε. Όχι όλα. Αλλά ήμασταν παρόντες και παρούσες. Δεν πέρασε ο φόβος στο λαό σε αυτές τις περιοχές. Τα στελέχη του κόμματος πήγαν καλά και βοήθησαν. Στην Πρέβεζα πήγαμε λιγάκι καλύτερα, ανεβάσαμε λιγάκι το ποσοστό μας σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014, όμως πήγε πολύ καλύτερα η ΝΔ”.

20190704 141618

Σε ερώτηση για το αν μπορούσε να αποφύγει τον “σκόπελο” του Μακεδονικού ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε:

Δε βγάζουμε τα χέρια μας από τη φωτιά για να έχουμε εύκολες επιλογές στην πολιτική μας διαδρομή. Είμαστε ένας χώρος που από τη δημιουργία του λέει τα πράγματα με το όνομά τους και διεκδικεί με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα την ψήφο του λαού. Σε όλα τα εθνικά ζητήματα βάλαμε τα χέρια μας στη φωτιά, γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που δεν κρύβεται. Δε θεωρούμε τον ελληνικό λαό λωτοφάγο. Στα μεγάλα εθνικά ζητήματα ακολουθούμε την εθνική γραμμή. Με το Μακεδονικό έγινε δολοφονία πολιτικών χαρακτήρων και πολιτικής σκέψης. Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τη στάση της. Αυτή δημιούργησε το Μακεδονικό και το διαχειρίστηκε.

Η Νέα Δημοκρατία αυτή ήταν θα έλεγε κάποιος. Αυτό που με ενόχλησε όμως ήταν ο χώρος του Κέντρου. Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ, γιατί η ηγεσία του οδηγήθηκε στην πλήρη αλλαγή της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος. Σύρθηκαν σε συνθήματα που ακούγονταν από ακραίες φωνές”.

Για την υπερφορολόγηση αυταπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών είπε:

Ναι συνέβη. Αλλά γιατί καταλήξαμε εκεί όμως; Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της Χώρας είχαμε ελλειμματικά ταμεία. Δε μπορούσαμε να δώσουμε ούτε συντάξεις. Η κοινωνία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν διαλυθεί. Είχαμε συσσίτια, ανασφάλιστους. Αυτή ήταν η εικόνα της Ελλάδας το 2015. Εμείς σταματήσαμε την κοινωνική κατρακύλα. Θέλαμε να βάλουμε έναν πάτο στο βαρέλι.

Το πετύχαμε. Εις βάρος της μεσαίας τάξης; Ας δεχθώ εις βάρος. Αλλά δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που υπερφορολογήσαμε τη μεσαία τάξη. Δε βάλαμε εμείς 700.000 λουκέτα. Ίσα-ίσα. Κάναμε ένα σωρό παρεμβάσεις. Ισορροπήσαμε το σύστημα. Βάλαμε τους απόκληρους και πάλι μέσα στον κοινωνικό ιστό. Δεν ακουγόταν η φωνή τους. Πετύχαμε να έχουμε την αυτονομία να σχεδιάσουμε μόνοι το μέλλον μας. Τώρα λύθηκαν τα χέρια μας. Γι' αυτό διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Μπάρκας απάντησε σε ερώτηση για την καθυστέρηση της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, ενώ για το σύστημα υγείας στο Νομό μας τόνισε μεταξύ άλλων:

Παραλάβαμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας στο Νομό Πρέβεζας υπό κατάρρευση. Ένα Νοσοκομείο που δεν είχε γιατρούς και Κέντρα Υγείας που είχαν να δουν προσλήψεις από το 2008. Τότε που γινόταν προσλήψεις στην περιοχή μας κρατούσαμε... ομπρέλες.

Ο ιατρικός πληθυσμός ήταν γηρασμένος. Ο κόσμος καλά έκανε και ήθελε να βγει στη σύνταξη. Υπηρεσίες του Νοσοκομείου που είχαν δοθεί στους ιδιώτες. Αυτά παραλάβαμε.

Και παραδίδουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που προφανώς και δεν έχει λύσει όλα του τα προβλήματα. Όμως, πλέον δουλεύουν στο Νοσοκομείο διπλάσιοι γιατροί σε σχέση με το 2014. Λειτουργούν κλινικές, οι οποίες είχαν κλείσει. Διώξαμε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία. Αυτό ήταν μία πολιτική απόφαση. Θέλαμε να ενισχύσουμε την καρδιά του δημοσίου συστήματος υγείας στο Νομό μας, που ήταν το Νοσοκομείο. Και τώρα διορίσαμε 5 γιατρούς στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου. Κάναμε πράξη το ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου.

Είχαμε μία αδυναμία να πείσουμε τους γιατρούς να συμμετέχουν στο σύστημα υγείας. Το ίδιο αντιμετωπίσαμε και στα Κέντρα Υγείας. Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τους νέους επιστήμονες, τους γιατρούς. Να τους δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες για να αποδέχονται τις θέσεις”.

Για το αν έχει μετασχηματιστεί ή όχι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και παραμένει αριστερό κόμμα. Έχει στελέχη που έχουν υπηρετήσει την Αριστερά διαχρονικά από πολλές θέσεις, αλλά κυρίως ιδεολογικά. Δεν έχουμε αλλαγή πολιτικής σκέψης λόγω του κυβερνητισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά είναι και ένα κόμμα που δεν... κολλάει στην ιδεολογική του καθαρότητα, αλλά διεκδικεί με την κοινωνία και για την κοινωνία. Δεν είμαστε... μονόχνοτοι και δεν αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται γύρω μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα από συνεργασίες. Είναι στο DNA μας.

Δε ράψαμε κουστούμια για να γίνουμε Υπουργοί. Μας είπε το κόμμα μας να βοηθήσουμε και το κάναμε.

Ήμασταν παρόντες στη ''μάχη'' του Νομού της Πρέβεζας. Κερδίσαμε πράγματα. Για το Νομό μας είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα βήματά του θα είναι πολύ δυνατά”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

Πολυμέσα

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...