Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 01:45

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής... copy-paste για το Δήμο Πρέβεζας – Οι πρωτοβουλίες και το σποτάκι

«Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι ένας μπούσουλας για να κινηθείς περαιτέρω», μας τόνισε ο κ. Βαγγέλης Συγκούνας, εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα τουρισμού, ενώ πρόσθεσε πως ο ΕΟΤ έχει ήδη δώσει πιστοποίηση στο Δήμο Πρέβεζας για το 2015. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας για το 2015, εμφανίζεται αυξημένος (60.000 ευρώ), σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, ενώ επί ημερών του κου Συγκούνα υπάρχουν και κάποιες νέες, πρωτότυπες ιδέες. Υπάρχουν όμως μπόλικες, που είναι... copy-paste, τόσο στο πρόγραμμα του 2012, όσο και στου 2013, του 2014, όπως και του 2015 και υπάρχουν εύλογες απορίες για ποιο λόγο δεν υλοποιούνται οι εξαγγελίες και για ποιο λόγο δεν ανανεώνεται κάθε χρόνο το πρόγραμμα.

aegeanmain

Δεν εξετάζουμε την πρωτοτυπία τους ή όχι, αλλά το γεγονός ότι σε αυτά τα χρόνια δεν έγιναν πράξη και απλώς επαναλαμβάνονται ως εξαγγελίες.

Για παράδειγμα η εκπόνηση μουσειολογικής μελέτης για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο

Νεοχώρι, επαναλαμβάνεται από το 2012 μέχρι και το 2015, όπως επίσης και η δημιουργία νέων οικοτουριστικών διαδρομών (Αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ Δ.Α Περιφέρειας Ηπείρου για αναπλάσεις τουριστικών περιοχών καθώς και προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ποδηλατόδρομοι, αξιοποίηση τουριστικών προορισμών και νεώτερων μνημείων της περιοχής).

Εντύπωση ακόμη προκαλεί, για ποιο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί κάτι που ακούγεται σχετικά απλό (Τοποθέτηση μεταλλικών πινακίδων στις τέσσερις εισόδους της πόλης - από Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, ΄Ακτιο, Θεσπρωτικό- με τη φράση «Καλωσήλθατε στην Πρέβεζα»).

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2015, υπάρχει επίσης και η παρακάτω πρωτότυπη ιδέα:

«Αξιοποίηση του Ηοtel Preveza, που βρίσκεται στην Spisska Nova Ves, ( αδελφοποιημένη με τη

Πρέβεζα) σε απόσταση 5χλμ. από τον εθνικό δρυμό Slovak Paradise και 3χλμ. από το χιονοδρομικό

κέντρο Rittenberg και διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, σάουνα και εστιατόριο με βεράντα.

Το εστιατόριο του Preveza Hotel σερβίρει σλοβακική και διεθνή κουζίνα. Υπάρχει σνακ μπαρ που

συνδέεται με την εξωτερική πισίνα.

Τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο και καθιστικό με καλωδιακή τηλεόραση. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε ολόκληρο το κτήριο.

Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου. Η στάση του λεωφορείου είναι στα 50μ. από το κατάλυμα, ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται 1,5χλμ. μακριά. Διατίθεται δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις. Ισως εκεί να μπορούσε να γίνει μια παρουσίαση της Πρέβεζας σε συνεννόηση με τον τοπικό Δήμο και την διεύθυνση του ξενοδοχείου».

Αρκεί βέβαια να μην επαναληφθεί και η συγκεκριμένη ιδέα έπειτα από τέσσερα χρόνια...

 

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα τουριστικής προβολής, κλικάροντας παρακάτω:

2015

2014

2013

2012

 

 

Το σποτάκι

 

Υπάρχει επιπλέον και ένας κωδικός στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας, που καλύπτει το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού (20.000 ευρώ), μαζί με κάποιες άλλες δράσεις: «Παραγωγή σύγχρονης τεχνολογίας επαγγελματικού ντοκυμαντέρ ή ταινιών για την Πρέβεζα. τέτοιων τεχνικών προδιαγραφών που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα προβολής τους σε γνωστά φεστιβάλ κινηματογράφου, ταινιών μικρού μήκους μεγάλης αναγνωρισιμότητας».

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Συγκούνας, δεν πρόκειται για ντοκυμαντέρ, αλλά για σποτάκι, διάρκειας 1,5 λεπτού, το οποίο ζητάται στο Δήμο Πρέβεζας από εταιρείες του εξωτερικού.

 

 

 

Π.Τ.