Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 21:40

Ζητούν την ακύρωση της παραχώρησης χερσαίας ζώνης στον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας

Την ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, με την οποία παραχωρείται τμήμα της χερσαίας ζώνης (κοντά στο πάρκινγκ) στην εταιρεία που έχει μισθώσει τον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας, ζητά με προσφυγή του σε όλα τα αρμόδια όργανα ο Σύλλογος Επαγγελματικών Αλιέων Πρέβεζας αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Στην προσφυγή-αίτηση-αναφορά γίνεται αναλυτική ενημέρωση για το θέμα (παρατίθενται έγγραφα, νόμοι, αποφάσεις) και τονίζεται ότι «η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, που χωρίς δικαιοδοσία, αρμοδιότητα και εξουσία προέβη στην τροποποίηση της χωροθέτησης και δη ήδη υφισταμένης συμβάσεως μισθώσεως, με το πρόσχημα του επακριβούς προσδιορισμού του μισθίου , ώστε να χρησιμοποιεί η μισθώτρια εταιρία 20.000 τ.μ., παρέβη το νόμο, αφού το εμβαδόν που προσέθεσε για χρήση της μισθώτριας είναι επί εκτάσεως εκτός του ορισθέντος στην πράξη χωροθέτησης της Υπ. Ανάπτυξης»

Η προσφυγή που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και κοινοποιείται σε Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων,Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας- Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργό Τουρισμού, Υπουργό Οικονομικών, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Συνήγορο του Πολίτη, Δήμαρχο Πρέβεζας, Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Λιμενάρχη Πρέβεζας, Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, αναφέρει:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ- ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

1)Συλλόγου Επαγγελματικών Αλιέων Πρέβεζας, που εδρεύει στην Πρέβεζα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρό του Παναγιώτη Μπούκουρα.

2) Παναγιώτη Κλοντζάρη του Αποστόλου, κατοίκου Πρέβεζας.

3)Βασιλείου Χρόνη του Θεοδώρου, κατοίκου Πρέβεζας.

4)Βασιλείου Μπαρκούζου , κατοίκου Πρέβεζας.

5)Γεωργίου Ραυτοπούλου του Χρήστου, κατοίκου Πρέβεζας και

6)Διονυσίου Κώτση του Δημητρίου , κατοίκου Πρέβεζας.

Η Υπουργός Ανάπτυξης με την υπ' αριθ. Τ/481/2-5-1996 απόφασή της, που νόμιμα δημοσιεύθηκε στην Εφ.τ.Κ. (ΦΕΚ Β 387/27-5-1996) ενέκρινε τη χωροθέτηση Τουριστικού Λιμένα στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπως εμφαίνεται στο συνημμένο στην απόφαση αυτή και συνδημοσιευθέν στο ίδιο ως άνω Φ.Ε.Κ. τοπογραφικό σχέδιο. Η απόφαση αυτή αναφέρεται και στην υποβληθείσα στον Ε.Ο.Τ. τεχνική έκθεση και ορίζει τη συνολική χερσαία επιφάνεια του τουριστικού λιμένα σε 20.000 Τ.μ. , η οποία (έκταση των 20.000 τ.μ.) θα προκύπτει και από επιχωματώσεις, με εμβαδόν επιχωματώσεων 8.400 τ.μ. , ήτοι καθαρός χώρος, πλην των μελλοντικών επιχωματώσεων, 11.600 Τ.μ. Η Λιμενική Επιτροπή Λιμενικού Ταμείου Νομού Πρέβεζας εξέδωσε τη με αριθ. 9/26-1-2012 απόφασή της, με την οποία προέβη σε τροποποίηση της ως άνω χωροθέτησης και όχι μόνο. Ειδικότερα η τροποποίηση έγινε με την παραχώρηση στη μισθώτρια εταιρία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» δύο μερικοτέρων τμημάτων της χερσαίας ζώνης με στοιχεία νέου τοπογραφικού διαγράμματος δικής της κατασκευής (μηχανικών επιλογής της Λιμενικής Επιτροπής) εμβαδού 5.468,60 Τ.μ. και 311,97 τ.μ. αντίστοιχα. Και φυσικά δεν πρόκειται για έκταση από επιχωματώσεις, όπως προβλεπόταν στη χωροθέτηση της Υπουργού Ανάπτυξης και αυτοδικαίως στη σύμβαση εκμίσθωσης, αλλά για χώρο παντελώς έξω και πέραν του προσδιορισμένου από το συνοδεύον την πράξη χωροθέτησης της Υπ. Ανάπτυξης τοπογραφικό διάγραμμα, έτσι ώστε να καταλαμβάνεται χώρος κοινόχρηστου δρόμου στην παραλία της Πρέβεζας και στην Πλατεία Πρέβεζας. Είναι καταπληκτική η διαφοροποίηση που έγινε στον μίσθιο χώρο με απλή σύγκριση των δύο τοπογραφικών διαγραμμάτων, ήτοι του νομίμου της Υπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αυτού των δύο μηχανικών επιλογής της Λιμενικής Επιτροπής, που συνοδεύει την παράνομη ως άνω πράξη της τροποποίησης της χωροθέτησης. Φυσικά ουδεμία δικαιοδοσία, αρμοδιότητα και εξουσία είχε η Λιμενική Επιτροπή να προβεί σε τροποποίηση της χωροθέτησης της Υπουργού Ανάπτυξης στον ως άνω χώρο, αφού με κανόνες αναγκαστικού δικαίου ορίζεται ότι η χωροθέτηση (και αυτονοήτως και η τροποποίηση της χωροθέτησης) αποτελούν διοικητικές πράξεις και μάλιστα εκδιδόμενες μετά σύνθετη διοικητική ενέργεια, με γνωμοδοτήσεις άλλων οργάνων, εγκρίσεις άλλων οργάνων και έκδοση τελικής απόφασης από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού (βλ. άρθρο 31 Ν. 2160/1993) και δυνάμει αυτής της «απόφασης» της Λιμενικής Επιτροπής ήδη παραχωρήθηκε στη μισθώτρια εταιρία ο παραπάνω επιπλέον εκτός μίσθωσης χώρος και τον εκμεταλλεύεται εισπράττοντας δικαιώματα ελλιμενισμού (βλ. προσαγόμενες ενδεικτικά αποδείξεις με αριθ. 78/2-7-2012 και 70/2-7-2012 αποδείξεις της παροχής υπηρεσιών).

Όμως, η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, που χωρίς δικαιοδοσία, αρμοδιότητα και εξουσία προέβη στην παραπάνω τροποποίηση της χωροθέτησης και δη ήδη υφισταμένης συμβάσεως μισθώσεως, με το πρόσχημα του επακριβούς προσδιορισμού του μισθίου , ώστε να χρησιμοποιεί η μισθώτρια εταιρία 20.000 τ.μ. , παρέβη το νόμο, αφού το εμβαδόν που προσέθεσε για χρήση της μισθώτριας είναι επί εκτάσεως εκτός του ορισθέντος στην πράξη χωροθέτησης της Υπ. Ανάπτυξης, η υπόθεση αποτελεί σκάνδαλο και όχι μόνο, γιατί πέραν αυτής της παράνομης ενέργειας , αντίθετα με το νόμο, τη διακήρυξη του διαγωνισμού και το συμβατικό κείμενο της μίσθωσης (στοιχεία τα οποία με πείσμα αρνείται να χορηγήσει, σαν να πρόκειται για κρατικά μυστικά στρατιωτικού χαρακτήρα) υποχρεώνει τη μισθώτρια εταιρία να μεταβιβάσει στο Λιμενικό Ταμείο μετοχές της ίσες με το 5% επί του κεφαλαίου της. Και η παραπάνω απόφασή της είναι καθαρά εκτός νόμου.

Το καταπληκτικό είναι ότι , ενώ αποφασίζουν την τροποποίηση της χωροθέτησης , στο «δια ταύτα» υποχρεώνουν τη μισθώτρια να υποβάλει πλήρη φάκελο με σχεδιαγράμματα προς του Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για τροποποίηση της χωροθέτησης ! Και ασφαλώς όπου προβλέπεται συμμετοχή της Λιμενικής Επιτροπής από το νόμο, αυτή είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, αλλά εν προκειμένω η ίδια την ονομάζει απόφαση και την υλοποίησε κιόλας , παραδίδοντας την ως άνω συμπληρωματική έκταση στη μισθώτρια ,πριν αποφανθούν τα γνωμοδοτούντα και αποφασίζοντα όργανα της κεντρικής διοίκησης για την τροποποίηση της χωροθέτησης.

Δυστυχώς αυτή η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Πρέβεζας διήλθε τον έλεγχο νομιμότητος του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, ενώ φυσικά δεν έπρεπε να νομιμοποιηθεί τέτοια πράξη. Συγκεκριμένα με την αριθ. πρωτ. 10321/2691/1 Μαρτίου 2012 απόφαση του ΓΓ.Α.Δ.Η.Δ.Μ. αναφέρεται ότι « δεν διαπιστώθηκε παράβαση νόμου αναφορικά με τη διαδικασία λήψης της εν λόγω απόφασης» !

Στη συνέχεια η ίδια Λιμενική Επιτροπή με την υπ' αριθ. 145/31-10-2012 νεότερη απόφασή της προέβη σε νέα τροποποίηση της απόφασης χωροθέτησης (αποδεχόμενη την ορθότητα του τελικού σχεδίου, το οποίο συνέταξε η ως άνω τεχνική εταιρεία, την ακρίβεια του σχεδίου όπως επιβεβαίωσε και ο παριστάμενος εκπρόσωπος του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας κ. Ιωάννης Τέφας ... ») και τροποποίησε τον όρο 3 της απόφασής της με αριθ. 9/2012.

Και η απόφαση αυτή, που συνέχισε την παρανομία, απεστάλη στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας για έλεγχο νομιμότητος.

Με σεβασμό στο έργο και το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, που ορίσθηκε από το νόμο ως ελεγκτής νομιμότητας τέτοιων πράξεων Ο.Τ.Α, Αρχών, Νομικών προσώπων και Υπηρεσιών, πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχός του νομιμότητος δεν περιορίζεται μόνο στη διαδικασία λήψης μιας απόφασης, η οποία φυσικά και εδώ κραυγαλέα δεν τηρήθηκε, αλλά στο αν η ελεγχόμενη διοικητική πράξη έχει έρεισμα στο νόμο και στην προκείμενη περίπτωση δεν έχουν και οι δύο ως άνω πράξεις της Λιμενικής Επιτροπής Λ.Τ. Ν. Πρέβεζας κανένα έρεισμα στο νόμο, ως προεξηγήσαμε. Και στο σημείο τούτο, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο έλεγχος νομιμότητος από όργανα της διοίκησης, όταν δεν ενεργήθηκε στο σύνολό του, δεν κωλύει το ελέγχον όργανο να ολοκληρώσει αυτόν τον έλεγχο και ουδέν «δεδικασμένο» παράγεται για το «νόμιμο» των ελεγχθεισών διοικητικών πράξεων, απεναντίας η αρχή της νομιμότητος επιβάλλει να επανέλθει το ελέγχον όργανο και να ελέγξει ορθώς και ολοκληρωτικώς τις πράξεις αυτές και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Ας σημειωθεί ακόμα ότι :

Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.6 Ν. 216011993, μετά τη χωροθέτηση η παραχώρηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού που δημοσιεύεται στο Φ.E.K. , ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού για εκδήλωση ενδιαφέροντος με δημόσιο διαγωνισμό. Τούτο σημαίνει ότι είναι αδιανόητη η τροποποίηση της πράξης χωροθέτησης, με την οποία θα μεταβάλλεται επ' ωφελεία του μισθωτή ο μίσθιος χώρος και θα καθορίζονται όροι επωφελέστερης εκμετάλλευσης αυτού, πέραν των όρων της διακήρυξης, αφού θα αποκλείεται η συμμετοχή άλλων υποψηφίων μισθωτών, με καταβολή και υψηλότερου ανταλλάγματος, οι οποίοι θα συμμετείχαν στον προκηρυχθέντα αρχικό διαγωνισμό αν εγνώριζαν αυτά τα ευνοικά δεδομένα και απομένει να ευεργετείται σκανδαλωδώς ο υφιστάμενος μισθωτής. Με άλλα λόγια παραβιάζεται σειρά διατάξεων αναγκαστικού δικαίου νόμων που διέπουν το θέμα αυτό.

Η αρμόδια Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων ή όποια άλλη που θα γνωμοδοτήσει , αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο που τελικά θα αποφασίσει, αφού θα λάβουν τις ως άνω αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής Λ.Τ. Ν. Πρέβεζας και τα συνοδεύοντα αυτή σχεδιαγράμματα,θα πρέπει αφενός να μη εγκρίνει και αποφασίσει αντίστοιχα, αφού υφίσταται παράβαση νόμου, αλλά σε κάθε περίπτωση να μη εγκρίνει τα σχεδιαγράμματα της μισθώτριας εταιρίας (όπως το από Απριλίου 2012).

Για άσκηση της παραπάνω προσφυγής - αίτησης - αναφοράς μας έχουμε πρόδηλο έννομο συμφέρον, αφού τα μέλη του 1ου από ?ας, αλλά και οι λοιποί από μας, ελλιμενίζουμε τα σκάφη μας στο λιμάνι της Πρέβεζας και η κατά τα παραπάνω τροποποίηση της χωροθέτησης του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον ελλιμενισμό των σκαφών μας. Μετά τα παραπάνω ζητάμε:

Από τον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας:

α) Να μη εγκρίνει ως νόμιμη, αλλά να ακυρώσει τη με αριθ. 145/2012 απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Λ.Τ. Ν. Πρέβεζας, άλλως κι αν τυχόν την ενέκρινε να την ανακαλέσει. β) Να ανακαλέσει τη με αριθ. 10321/2691/1-3-2012 απόφασή του για έγκριση της με αριθ. 9/2012 απόφασης της Λιμενικής Επιτροπής Λ.Τ.Ν. Πρέβεζας και να ακυρώσει την τελευταία αυτή απόφαση. 2. Από τα γνωμοδοτικά όργανα της διοίκησης και τους Υπουργούς στα οποία και στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα μας να μη γνωμοδοτήσουν προς τα αρμόδια Υπουργεία και να μη αποφασίσουν αντίστοιχα οι Υπουργοί να τροποποιηθεί η χωροθέτηση του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας, κατά την απόφαση με αριθ. 9/2012 και την απόφαση 145/2012 της Λιμενικής Επιτροπής Λ.Τ. Ν. Πρέβεζας και τα συνοδεύοντα αυτές σχεδιαγράμματα.

Ακόμα , τα αρμόδια Υπουργεία, στα πλαίσια της αρχής της νομιμότητας και του ιεραρχικού ελέγχου νομιμότητας να ακυρώσουν και τις αποφάσεις με αριθ. 9/2012 και 145/2012 της Λιμενικής Επιτροπής Λ.Τ. Ν. Πρέβεζας και κάθε άλλη μεσολαβήσασα διοικητική πράξη, κατά τα αναφερόμενα παραπάνω.

3. Από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Συνήγορο του Πολίτη να ασκηθεί ο δέων έλεγχος , κατά τη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα καθενός.

4. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας να λάβει θέση στο ζήτημα εγγράφως και ειδικά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση, μετά ενημέρωσή μας για την παρουσία μας στη συνεδρίαση αυτή.

5. Ο Λιμενάρχης Πρέβεζας παρακαλείται για τις νόμιμες ενέργειές του.

6. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας παρακαλείται για τις ενέργειές της.

Ρητά επιφυλασσόμαστε κάθε άλλου δικαιώματός μας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - AΛΛHΛOΓPAΦIAΣ για όλους : Παναγιώτης Κλοντζάρης (Σαπουτζάκη 3- Τ.Κ. 48100 - τηλ.26820 - 29010).

Πρέβεζα, 6-12-2012

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

13 Μαϊος 2024
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας περιόδευσε την Παρασκευή η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατρός και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, Λουίζα Γκίκα. Τη συνόδευσαν τα
08 Μαϊος 2024
Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην ...
07 Μαϊος 2024
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει σήμερα σε Πάργα και Πρέβεζα, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Φιλιππιάδα, αφού ...
02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ...
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...

Αθλητισμός

13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των Ιωαννίνων Κ18 Η 15 χρονη Χαρά (γεν.2009) σημείωσε
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...

Πολιτισμός

13 Μαϊος 2024
Tην βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών ταινία του του Ruben Östlund « Tο Τρίγωνο της Θλίψης » προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας την Τετάρτη 15 Μάιου στις 21.00 στο
09 Μαϊος 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 8μμ Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Τζ. Πουτσίνι) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκηςστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου ...
08 Μαϊος 2024
Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Ken Loach σκηνοθετεί με αφοπλιστική απλότητα και αμεσότητα το επίκαιρο κύκνειο άσμα του «Η τελευταία παμπ» ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...