Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 15:30

Ομόφωνο «αντάρτικο» και από το Δήμο Πρέβεζας στις απολύσεις εργαζομένων του – Στα «κάγκελα» και οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας

Το δρόμο του «αντάρτικου» κατά των απολύσεων-μετακινήσεων, της διαθεσιμότητας εργαζομένων του, ακολουθεί ο Δήμος Πρέβεζας, έπειτα από ομόφωνη απόφασή του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε χθες το μεσημέρι.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει το ψήφισμα των εργαζομένων, για καμία απόλυση, κατάργηση του νόμου στην πράξη και να μην σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων.

Τονίστηκε επίσης πως όλοι ανεξαιρέτως αναλαμβάνουν την ευθύνη της απόφασής τους αυτής, με πρώτο το Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαϊλη, ενώ δεσμεύτηκαν πως θα βάλουν «πλάτη» στους υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την αποστολή των καταλόγων και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του δημαρχείου σήμερα και αύριο, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας και θα προχωρήσουν σε κατάληψη μέχρι την Παρασκευή στο κεντρικό κτίριο της Σπηλιάδου ώστε να μην αποσταλούν οι σχετικές ονομαστικές λίστες στο Υπουργείο.

apoluseis 2

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το λόγο πήρε πρώτη η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σαρόγλου, η οποία χαιρέτισε την στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο θέμα και διάβασε το ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει ομόφωνα σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει καμία απόλυση εργαζομένων.

Αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος κ. Κατσιπανέλης ανέγνωσε το ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου, το οποίο διαφωνεί κάθετα με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, ενώ ο δήμαρχος Πρέβεζας έκανε λόγο για αποφάσεις της κυβέρνησης που πλήττουν όχι μόνο τη λειτουργία των ΟΤΑ αλλά και τη συνοχή της κοινωνίας.

apoluseis 4

«Αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι στην δοκιμασία που μπαίνουν οι εργαζόμενοι» τόνισε ο κ. Μπαΐλης διαφωνώντας με την διαθεσιμότητα ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού και την εσωτερική μετακίνηση εργαζομένων όπου υπάρχουν κενά. Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Πρέβεζας και στην πρόβλεψη του μνημονίου για δημιουργία Παρατητηρίου το οποίο θα εποπτεύει τους «κόκκινους Δήμους». «Το παρατηρητήριο μας προσβάλει όλους. Ερχεται σε αντίθεση με το ισχύον σύνταγμα της χώρας .Η θέλουμε αυτοδιοίκηση ισχυρή ή αυτοδύναμη ή δεν θέλουμε» κατέληξε ο κ. Μπαΐλης σημειώνοντας ότι η συνεχής περικοπή δαπανών έχει οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση σε μεγάλα αδιέξοδα.

apoluseis 5

Για προκλητική προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να διασπάσει τους εργαζόμενους έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βαγγέλης Τσοβίλης, σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή. «Ισχυρίζονται ότι όλα γίνονται για τα χρέη, ωστόσο όλα γίνονται για να υπηρετήσουν άλλη μια ανάγκη του κεφαλαίου!» είπε ο κ. Τσοβίλης καλώντας τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενωμένοι με ταξικά κριτήρια και ταξικά αιτήματα. Ζήτησε δε από την Δημοτική Αρχή να μην στείλει καμία κατάσταση με ονόματα εργαζομένων καλώντας ολόκληρη την κοινωνία να γίνει μια γροθιά.

apoluseis 10

Την αντίθεσή του στις απολύσεις εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας ζητώντας την ίδια στιγμή να συγκληθεί υπηρεσιακό συμβούλιο έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης και να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Το Σωματείο των εργαζομένων συνεχάρη ο επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος-Ζάλογγο-Πρέβεζα-Λούρος» Γιάννης Ρέντζος σημειώνοντας ότι την λεξη διαθεσιμότητα την άκουσε για πρώτη φορά στην δικτατορία. «Στο δημόσιο υπάρχουν δυνατότητες αξιοποίησης του προσωπικού» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνοντας ότι το κράτος πριν φτάσει σε αυτή την κατάπτυστη κατάσταση έπρεπε να εξαντλήσει άλλα μέτρα πολύ πιο ανθρώπινα.

apoluseis 18

Την στήριξή του στους εργαζομένους εξέφρασε και ο Παύλος Σαραμπασίνας ενώ ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

«Το σχέδιο μιλά για 27 χιλιάδες απολύσεις σε όλο το δημόσιο. Αυτό ονομάζεται «κοινωνικός αυτοματισμός» συνέχισε ο κ.Μπάρκας σημειώνοντας ότι απώτερος στόχος έίναι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών «.Το κάλεσμα για δημοτικό συμβούλιο και η τοποθέτηση του Δημάρχου είναι προς την σωστή κατεύθυνση συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να συγκληθούν δημοτικά συμβούλια και στους αλλους δύο Δήμους του Νομού έτσι ώστε να προκύψει κοινό ψήφισμα και να υπάρξει ενιαία δράση».

apoluseis 21

Το δημοτικό συμβούλιο έκλεισε με την ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος των εργαζομένων το οποίο αναφέρει:

Κε ΔΗΜΑΡΧΕ, Κε ΠΡΟΕΔΡΕ Δ.Σ. , Κες ΚΑΙ Κοι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ , ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΤΡΙΚΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ , ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ , ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ , ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ,ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ..

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΠΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.

ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ , ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΕΙΜΑ.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ.ΘΕΛΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ 2,000,000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ? ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ....

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΛΕΟΝ?

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!!!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.

ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Η Τ.Α. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΟΥΤΕ Τ.Α. .

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Ε ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ.

- ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

- ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .

- ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

15 Μαϊος 2024
O βουλευτής, Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού υγείας στα Ιωάννινα και των όσων εξήγγειλε για τις απολύσεις των εργαζόμενων στα
13 Μαϊος 2024
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας περιόδευσε την Παρασκευή η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατρός και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών ...
08 Μαϊος 2024
Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην ...
07 Μαϊος 2024
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει σήμερα σε Πάργα και Πρέβεζα, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Φιλιππιάδα, αφού ...
02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ...

Αθλητισμός

13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των Ιωαννίνων Κ18 Η 15 χρονη Χαρά (γεν.2009) σημείωσε
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...

Πολιτισμός

15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου Τασούλα με τίτλο «Από την Ιστορία της Κρανιάς». Το
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...
13 Μαϊος 2024
Tην βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών ταινία του του Ruben Östlund « Tο Τρίγωνο της Θλίψης » προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη ...
09 Μαϊος 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 8μμ Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Τζ. Πουτσίνι) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκηςστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου ...
08 Μαϊος 2024
Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Ken Loach σκηνοθετεί με αφοπλιστική απλότητα και αμεσότητα το επίκαιρο κύκνειο άσμα του «Η τελευταία παμπ» ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...